Den skjulte sjakten (Innbundet)

Serie: Den onde greven 6

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A series of Unfortunate Events - The Ersatz Elevator
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
Serie: Den onde greven
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202211554
Omtale Den skjulte sjakten

Dette er bok nr. 6 i serien om DEN ONDE GREVEN. I denne boken støter barna på en mørk trapp, et falskt spor, noen venner i uheldige omstendigheter, tre mystiske initialer, en løgner med onde hensikter, en hemmelig gang og persillebrus.

Etter at Baudelaire-barna så vidt har sluppet unna Grev Olafs klør nok en gang har Mr. Poe, deres formynder, funnet nye fosterforeldre til dem, Jerome og Esmé Sqalor. De bor i Svarte aveny 667 i øverste etasje i et vanvittig høyt hus. Dette huset ligger i nærheten av Baudelaire-barnas nedbrente hjem. I dette området er det svært viktig hva som er "inne" og hva som er "ute". Særlig Esmé er meget nøye på dette.

Heldigvis er foreldreløse barn "inne" for tiden, men dessverre er heis "ute". Så barna må gå 48 eller 84 etasjer hver gang de skal til eller fra leieligheten. Jerome er en vennlig og velmenende mann, men han tåler ikke konflikter og gjør alt det hans bestemte og vidløftige Esmé sier. Esmé er byens sjette mest betydningsfulle finansrådgiver. Sammen med byens sinneste auksjonarius, Gunter, skal hun arrangere en stor auksjon. Og gjett hvem Gunter er..! Barna blir redde, ingen voksne tror dem og dessuten er de fra seg av bekymring over hvilken skjebne deres to gode venner, Quagmire-trillingene har vært utsatt for. De ble kidnappet av Grev Olaf i forrige bok.

Baudelaire-barna klarer seg så vidt denne gangen også, men Quagmire-trillingene er fremdeles i Den Onde Grevens klør. Dette blir bare verre og verre. For alle som liker grøss og gru må denne serien være litt av et funn. Her går det enda verre enn det man kan tenke seg på forhånd. Handlingen er drivende, og dette er bøker det er vanskelig å legge fra seg., og heldigvis er det fremdeles flere i serien!

Til toppen

Andre utgaver

Den skjulte sjakten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Den skjulte sjakten
Bokmål Heftet 2017
Den skjulte sjakten
Bokmål Ebok 2018
Bøker i serien