Den skjønne linje (Heftet)

Serie: Moderne klassikere 

Forfatter:

Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Line of Beauty
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
Serie:
ISBN/EAN: 9788202367411
Kategori: Romaner
Omtale Den skjønne linje

Vinneren av Man Booker Prize i 2004, Den skjønne linje, og en av tidenes mest omtalte bøker, er en fengslende roman om klasse, sex og penger som bringer Thatchers London til live.

Det er 1983 og Nick Guest kommer til Notting Hill for å bo hos familien Fedden. Han kjenner sønnen, Toby, fra Oxford og nå skal han få bo hos Feddens, hvor han er blitt en slags husvenn. Gerald Fedden er nylig valgt til parlamentsmedlem for de konservative, Rachel er hans velstående, representative hustru og sammen har de Toby, nyutdannet fra Oxford, og Cathrine som gjør opprør mot familiens verdier og ambisjoner. I regjeringen er det Thatcher som sitter ved roret og Nick er forelsket i en mann. Det er på tide å miste møydommen.

Rammen rundt romanen er de to valgene som brakte Thatcher tilbake til makten, og i god britisk romantradisjon forteller Hollinghurst en historie om politikk, samfunnsforhold, sosiale forhold, kjærlighet og makt. Ikke bare er romanen en nytelse rent språklig og stilistisk, men det er også en god og saftig leseopplevelse. "GLITRENDE"
The Times

"EN FANTASTISK ROMAN"
Daily Telegraph

"PRAKTFULL"
New York Times

"GRIPENDE OG UFORGLEMMELIG"
Entertainment Weekly

Til toppen

Internasjonal bestselger - vinner av Bookerprisen

Andre utgaver

Den skjønne linje
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Om forfatter

Alan Hollinghurst ble født i Stroud i England i 1954. Han har sin utdanning fra Oxford. Den skjønne linje er hans fjerde roman, og for den fikk han Booker-prisen i 2004.

Bøker i serien