Den sjuende sønnen (Innbundet)

Forfatter:

Ine Camilla Bjørnsten (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 336
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sjöundi sonurinn
Oversatt av: Bjørnsten, Ine Camilla
ISBN/EAN: 9788280874894
Kategori: Romaner
Omtale Den sjuende sønnen
Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem. Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme.

Til toppen

Andre utgaver

Den sjuende sønnen
Bokmål Heftet 2018
Den sjuende sønnen
Bokmål Ebok 2018
Den sjuende sønnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Árni Thórarinsson:

Anmeldelser Den sjuende sønnen
«Meget velkomponert, litterær folkerock fra Island, med original kriminalistisk vri. »Fædrelandsvennen
«... Árni Thórarinssons Den sjuende sønnen gir den beste beskrivelsen av Island i dag ...»Le Monde

Til toppen

Om forfatter
Árni Thórarinsson (f. 1950) er en anerkjent islandsk krimforfatter som skrevet flere bøker om journalisten Einar. Heksens tid ble nominert til den islandske litteraturprisen, og i 2005 ble den kåret til årets beste krim. Den sjuende sønnen er hans andre bok på norsk.

Árni Thórarinsson har studert litteratur ved universitetet i East Anglia og har arbeidet som journalist. I 2004 mottok han den islandske journalistprisen for sin reportasje om Olafur Ragnar Grimssons presidentstyre. Han var også med på starte filmfestivalen i Reykjavik.