Den røde adresseboken (Innbundet)

Forfatter:

Kari Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den röda adressboken
Oversatt av: Engen, Kari
ISBN/EAN: 9788202573225
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale Den røde adresseboken

En gripende relasjonsroman som spenner over et helt liv og tar leseren med på en reise til svunne tiders Paris, New York og Stockholm.

Doris (98) bor alene i en leilighet i Stockholm, og hennes eneste kontakt med omverdenen, bortsett fra hjemmehjelpen, er grandniesen Jenny som bor i USA.

Doris har hatt den samme adresseboken siden 1928. Her står navnene på alle menneskene hun har møtt opp gjennom livet. De fleste av navnene er strøket over, personene er døde, men en dag begynner hun å skrive ned minnene sine til Jenny. Det blir en fascinerende fortelling om vennskap og eventyr, glede og sorg – og om den store kjærligheten man aldri glemmer.

Til toppen

...en fascinerende reise i tid og rom.
Allas

Andre utgaver

Den røde adresseboken
Bokmål Ebok 2018
Den røde adresseboken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Den røde adresseboken
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Den røde adresseboken

«Den røde adresseboken er en romantisk og fantastisk roman.» Lucy Dillon, forfatter av 100 umistelige ting og Ensomme hjerter og hjemløse hunder

Lucy Dillon, Blurb fra Lucy Dillon

«I en lesers liv er det noen bøker som vil følge en for alltid, og for meg er Den røde adresseboken en sånn bok. Du kommer til å hygge deg med den, og den vil minne deg på de øyeblikkene du virkelig følte at du levde. Romanen hyller også visdommen til kvinner som har levd lenger enn de fleste av oss.» Nina George, forfatter av Det litterære apotek

Nina George, Blurb fra Nina George

«Den røde adresseboken er et kjærlighetsbrev til hjertet vårt. Fortellingen er fylt med ømhet og medfølelse, og Sofia Lundberg har skapt mer enn en roman: Hun har åpnet et vindu inn til sjelen.» Alyson Richman, forfatter av Hele livet på en dag og Timer av fløyel

Alyson Richman, Blurb fra Alyson Richman

«Sofia Lundberg har skrevet en fantastisk roman. Historien om Doris er fortalt med kjærlighet, og den er full av varme og innlevelse.» Jan-Philipp Sendker, forfatter av Kunsten å høre hjerteslag

Jan-Philipp Sendker, Blurb fra Jan-Philipp Sendker

"Sofia Lundberg har skrevet en av de såreste og tristeste romanene jeg har lest de senere år. Språket hennes er elegant, og handlingen appellerer til både følelser og intellekt."

Beate Ellingsen, Heartart blogg

Den røde adresseboken

«Skrevet med kjærlighet, fortalt med glede. Veldig lett å like.» Fredrik Backman

Fredrik Backman, Blurb fra Fredrik Backman

Til toppen

Om forfatter

Sofia Lundberg (født 1974) er forfatter, journalist og tidligere redaktør for ulike magasiner. Debutromanen, Den røde adresseboken, ble en internasjonal suksess, og rettighetene ble solgt til 36 land. Etter dette skrev hun Et spørsmålstegn er et halvt hjerte og Eiketreet. Som en fjær i vinden er hennes fjerde roman.
Anmelderne hyller henne for evnen hun har til å ta leserne med på reiser i tid og rom, gjennom kjærlighet og tap. Lundberg regnes som en stor stjerne innenfor hjertevarme skandinaviske samtidsromaner.