Den motvillige fundamentalist (Heftet)

Forfatter:

Mona Lange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Reluctant Fundamentalist
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788202282318
Omtale Den motvillige fundamentalist

Ved et kafébord i Lahore blir en utilpass amerikaner tilsnakket av en pakistansk mann med fullskjegg, som insisterer på å fortelle sin personlige historie. Og mens skumringen bringer de to mennene inn i natten tar fortellingen som fører fram til dette avgjørende møtet form.

Det handler om et ganske vanlig liv. Om Changez, en ung pakistansk mann som utdanner seg i USA, og som lever livet sitt der som ung voksen. Han føler seg mer eller mindre helt som amerikaner. Han forelsker seg i en amerikansk jente, jobber i et amerikansk firma, liker det amerikaniserte livet sitt. Så treffer de to flyene tvillingtårnene, og livet hans blir brått et helt annet.

Til toppen

Om forfatter


Moshin Hamid er den internasjonalt anerkjente forfatteren bak bøkene Moth Smoke, Den motvillige fundamentalist og Slik blir du styrtrik i Asia. Bøkene er oversatt til mer enn tredve språk og har vunnet og vært nominert til en rekke høythengende priser. Hamids essays og skjønnlitteratur er publisert i en rekke viktige publikasjoner som The New York Times, The New Yorker og Granta. Forfatteren er født i Lahore og har tilbrakt halve livet der, ellers bor han i London, New York og California.