Den materielle ekstase (Heftet)

Forfatter:

Leif Tufte (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 255
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'extase matérielle
Oversatt av: Tufte, Leif
ISBN/EAN: 9788202297138
Kategori: Romaner
Omtale Den materielle ekstase

I en høyst personlig form – full av dristige tankesprang og glitrende skrivekunst – skildrer forfatteren sin visjon av virkeligheten slik han opplever den i stort og smått; i mennesker og dyr, i språket og kunsten, i kjærligheten og døden. Boken er en ung manns oppgjør med det livsmønster han er presset inn i, og preges i likhet med andre av J.M.G. Le Clézios verker, av et sterkt ønske om å fortelle hvordan det kjennes å være menneske.

Jean-Marie Gustave Le Clézio ble født 13. april 1940 i Nice. Allerede med sin første roman, Rapport om Adam, ble han ble nominert til den prestisjetunge Prix Goncourt og vant Prix Renaudot.

J.M.G. Le Clézio har gitt ut over førti bøker på fransk. I 2008 ble han tildelt Nobelprisen i litteratur for sitt samlede forfatterskap.

Til toppen

Flere bøker av Jean-Marie Gustave Le Clézio:

Om forfatter

J.M.G. Le Clézio (f. 1940) har skrevet over 40 bøker og er en av Frankrikes mest leste forfattere. Han debuterte i 1963 med Rapport om Adam, som kom ut på norsk året etter.

Da han fikk Nobelprisen i litteratur i 2008, omtalte Svenska Akademien Le Clézio som «opprørets, det poetiske eventyrets og den sanselige ekstasens forfatter, utforsker av menneskeligheten utenfor og nedenfor den herskende sivilisasjonen.»