Den lukkede bok (Innbundet)

Forfatter:

Marius Renberg (Illustratør) Erik Johs. Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 608
Illustratør: Renberg, Marius
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den lukkede bog
Oversatt av: Krogstad, Erik Johs.
ISBN/EAN: 9788202331399
Kategori: Romaner
Omtale Den lukkede bok

Prisbelønt og kritikerrost roman om de store tingene i livet.

Året er 1875. Tjueen år gamle Frederikke Leuenbech lever en søvngjengeraktig og overbeskyttet tilværelse som brått skal opphøre idet hun treffer den idealistiske og sjarmerende fødselslegen Frederik Faber. Han kan gi henne friheten hun drømmer om, men hun får snart erfare at frihet kan ha en høy pris.

I kretsen omkring Frederik finner vi flere av Det Moderne Gjennombrudds mest markante kulturpersonligheter. Med denne gruppen mennesker er det Frederikke innleder et tilsynelatende misunnelsesverdig liv i frihet og økonomisk uavhengighet og med utstrakt selskapelighet.

Men under den perfekte overflaten lurer hemmelighetene og de skjulte lengslene. Frederikke presses til å gjøre valg som skal få store konsekvenser for hennes omgivelser og for henne selv.

Den lukkede bok er befolket av idealister, medløpere, ildsjeler, dagdrivere, åndsaristorkrater og proletarer. Det er en bok om uforløst kjærlighet, om mål og midler, om idealisme og feighet. Men først og fremst er det en fengslende historie om å hanskes med overraskelsene livet byr på.

Til toppen

Andre utgaver

Den lukkede bok
Bokmål Heftet 2008
Den lukkede bok
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Om forfatter

Jette A. Kaarsbøl er født i 1961. Hennes debutroman var Den lukkede bok. For romanen mottok forfatteren i 2004 den danske Boghandlerklubbens Gyldne Laurbær og Læsernes bogpris.