Den hvite slavehandelen av Roald Rynning (Nedlastbar lydbok)

Den hvite slavehandelen (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Birkeland, Egil
Spilletid: 5:37
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202544157
Kategori: Historie
Omtale Den hvite slavehandelen

På grunn av trange økonomiske tider fra midten av 1800-tallet frem til 1. verdenskrig søkte tusenvis av enslige norske kvinner jobber i utlandet. Mange av dem endte i stedet som ofre for kvinnehandel i Amerika og europeiske storbyer. Forfatteren forteller om de norske kvinnene som ble utsatt for trafficking, agentene som tjente seg rike på dem og om organisasjonene som jobbet for å stanse kvinnehandelen.

Til toppen

Om forfatter

Roald Rynning er utdannet ved Westerdals reklameskole og har studert film ved London International Film School. Han har jobbet som producer hos MusicBox og TV3 i London og har som journalist dekket underholdningsbransjen fra London, Los Angeles og New York for media i inn- og utland i 30 år. Artiklene hans har stått på trykk i 20 land, blant annet i internasjonale utgaver av Empire, Time Out, Psychologies, Premiere, Vogue, Elle, Cosmopolitan, Gentleman, GQ, Playboy og Rolling Stone. Han har også skrevet for Dagbladet, KK, Det Nye, Elle, Hjemmet, Norsk Ukeblad, Mann, Vi Menn og Blikk.

I 2012 oversatte han filmboken De las sombras al film fra spansk til engelsk (From shadows to film, Fundacion Aula de Cine). Hans noveller, «Anna’s Cafe», «The Visit» og «Second Chances» ble inkludert i novellesamlingene Flowers and Serpents (vol. 1-3, New Niu, 2014-2015). Som billedkunstner har han utstilt i New York, Santa Barbara og London. Den hvite slavehandelen er hans første bok.