Den gale mannen i Firenze av Karin Fossum (Nedlastbar lydbok)

Den gale mannen i Firenze (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2012
Innleser: Winther-Larsen, Helge
Spilletid: 0:23
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202440183
Kategori: Krim
Omtale Den gale mannen i Firenze

"Før jeg forlater hotellet stikker jeg en Morakniv ned i den høyre støvelen. Så går jeg ut i byen Firenze, og setter kursen for den vakre katedralen som ligger midt i byen på et vakkert brolagt ferg. Basilica di santa Maria del Fiore. Cardinal Valeriana la ned den første steinen i 1296, og ett hundre og sytti år senere sto kirken ferdig. Tårnet er 87 meter høyt, og man kommer til toppen ved å forsere 414 smale, nedslitte trinn av grå stein. På avstand minner kirken om en diger og vakkert pyntet bløtkake i tre etasjer, med rosa glasur. Jeg går inn og setter kursen for trappen som fører opp til tårnet. Ved det nederste trinnet står en barnevogn, blå, med en rosa dyne. En fargerik rangle av plast ligger på puta. Jeg står et øyeblikk og ser. Konstaterer at noen har båret med seg en baby opp alle de firehundre trinnene. Da kommer en japaner gående inn i kirken. Han har på seg en hvit krøllet linjakke, og han har en fotobag over skulderen. Han bærer også på et imponerende kamera med lang linse. Antagelig skal han opp i tårnet og fotografere utsikten, det er jo det japanere gjør. Men jeg er på vakt. Kanskje han er ute etter meg, jeg må være årvåken."

Til toppen

Andre utgaver

Den gale mannen i Firenze
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Karin Fossum:

Om forfatter

Karin Fossum er født i 1954 i Sandefjord. Hun debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum, var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Se oversikt over tilgjengelige utgaver i serien om Konrad Sejer her.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona «runner up» i konkurransen om britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest prestisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." Per Thomas Andersen: Norsk litteraturhistorie, 2. utgave.