Den forsvunne mann (Innbundet)

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 462
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Vanished Man
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202222543
Kategori: Krim
Omtale Den forsvunne mann

Med sin niende bok på norsk tar Jeffery Deaver igjen godt tak i leseren og slipper ikke før siste side er lest. Forfatteren har nærmest klippekort på bestselgerlistene verden over, og årets bok er noe av et blendverk.

“...Hun lå på magen i den halvmørke vestibylen utenfor en liten konsertsal. Øynene hennes var ubevegelige og oppsperret, men ennå ikke matte. Blodet på kinnene var ennå ikke brunt.

Ansiktet hennes var mørkt som en plomme på grunn av det stramme repet som var strukket fra halsen til anklene.

Mannen som hadde drept henne var også der. Han sto bøyd over henne og studerte henne omhyggelig. Han tok seg god tid og hadde ikke hastverk.”

Det lukkede roms problem. Fins det noen tryllekunst som i større grad får publikum til å gispe av fryd og forundring?

Amelia Sachs og Lincoln Rhyme står i "Den forsvunne mann" nettopp overfor et slikt mysterium. På en velrennomert musikkskole i New York barrikaderer en morder seg i et klasserom. Politiet omringer bygningen i løpet av minutter. Fra klasserommet høres et skrik, etterfulgt av et skudd. Da politiet slår inn døren finner de rommet tomt.

Til toppen

Andre utgaver

Den forsvunne mann
Bokmål Heftet 2010
Den forsvunne mann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Om forfatter

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Se oversikt over bøkene om Lincoln Rhyme og Amelia Sachs her.


Tungetale
(Speaking in Tongues) kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.