Den evige sne (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 372
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529666
Kategori: Historie
Omtale Den evige sne

Tor Bomann-Larsen gir en kritisk, men innsiktsfull gjennomgang av nasjonalsportens utvikling, av teologien fra telemark og polferdens poesi, han påviser hvordan nettopp skiene ble bærebjelker i vårt nasjonale byggverk. Beretningen begynner med den bjørnsonske visjon om idrettsdåden som skal samle Norge, og ender med Thorleif Haug, den første vinterolympier i Chamonix - derfra er vinterveien kort til Lillehammer.

Til toppen

Andre utgaver

Den evige sne
Bokmål Heftet 2005

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Anmeldelser Den evige sne

« […] eit toppunkt i den norske nittitallslitteraturen.»

Kjartan Fløgstad, Aftenposten

«Hva er så årets morsomste, vittigste og mest spirituelle bok - uansett genre? Tor Bomann-Larsens Den evige sne. En skihstorie om Norge er uten konkurranse.»

Terje Stemland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.