Den europeiske våren (Innbundet)

Forfatter:

Kyrre Andreassen (Oversetter)

Aktuell bok og en litterær og intellektuell fornøyelse om vårt samfunn.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det europæiske forår
Oversatt av: Andreassen, Kyrre
ISBN/EAN: 9788202604707
Kategori: Romaner
Omtale Den europeiske våren

Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og fellesskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende.

På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. De vil kombinere det mest idylliske og ettertraktede fra den gamle verden, med de siste teknologiske nyvinninger. I denne droneovervåkede bonderomantikken flytter galleristen Stig, hans kone, hjerneforskeren Elisabeth og deres idealistiske datter, Emma og kunstneren Christian inn.

Elisabeth er blitt headhuntet til forskningsteamet på Lolland takket være sine resultater med dyr, men blir foruroliget da hun får et spesielt godt forhold til den romanskrivende apen Felix.

Etter en rekke terrorangrep i København, deporteres tusenvis av muslimske flyktninger fra Danmark til Afrika, og den anorektiske Emma blir en sentral figur i oppbyggingen av et parallellsamfunn som skapes i gamle Mærsk-kontainere i Mosambik.

Kunstneren Christian maler degenererte mennesker som går i ett med naturen, og han henter inspirasjon fra sin purunge kjæreste Mia.

Et voldelig uhell gir den desillusjonerte galleristen Stig mulighet til å forløse et kunstverk som etter hans oppfatning vil kunne sette en ny standard for hvilke spor kunsten kan sette i samfunnet. Men kunstverket krever sine ofre.

Til toppen

Provoserer og irriterer. Det er fandens god kunst
Ekstra Bladet

Andre utgaver

Den europeiske våren
Bokmål Ebok 2019
Den europeiske våren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Den europeiske våren
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Kaspar Colling Nielsen:

Anmeldelser Den europeiske våren

Når sivilisasjonen går under

«Kaspar Colling Nielsen er en av de mest særegne, litterære stemmene i dagens Norden»

«(...)blendende satirer over en samtid i moralsk sammenbrudd.»

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Kraftpakke om europeiskselvdrap på egne verdier

«Den europeiske våren» er et på mange måter imponerende stykke romankunst (...) et overbevisende bilde av sammenbruddet av europeisk humanisme.»

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Vilje til vondskap

«Nielsens portrett av ein sort forgylt forstad til Helvete er svart og tidvis suggererande.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Colling Nielsens roman imponerer i tillegg med det store fantasioverskuddet, de snedig uttenkte science fiction-­elementene og de mange handlingstrådene som blir vevd sammen. Det skjer forbausende mye i romanen, mye mer enn jeg her har rom til å komme inn på. Og ikke minst treffer Colling Nielsens humor. Det er alt i alt en både pussig, ubehagelig og morsom bok å lese, som ikke minst er prega av en voldsom energi.
(...) Den europeiske våren røsker i meg, og tydeliggjør for meg en av litteraturens mange muligheter: Nemlig å karikere oss, få oss til å se oss selv klarere, og samtidig le av det. Verst går karikaturen ut over romanens kunstpersonligheter, slik de framfor alt trakter etter penger og egen nytelse. Som en kontrast til dette opplever jeg at Colling Nielsens roman appellerer til handling. Kall det gjerne et håp om litteraturens virkekraft.»

Ulla Svalheim, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Kaspar Colling Nielsen er født i 1974 og debuterte med Mount København som han fikk Årets Debutantpris for i 2010. Den danske borgerkrig 2018-24 kom på norsk i 2018 og ble hyllet i norsk presse. Den europeiske våren er hans tredje bok. Han underviser på Handelshøyskolen i København (CBS) og skriver også for film og TV. I 2017 ble Kaspar Colling Nielsen tildelt Holbergmedaljen for «sitt fabulerende samfunnssatiriske forfatterskap».