Den europeiske våren (Innbundet)

Forfatter:

Kyrre Andreassen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det europæiske forår
Oversatt av: Andreassen, Kyrre
ISBN/EAN: 9788202604707
Kategori: Romaner
Omtale Den europeiske våren

Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og felleskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende.

På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. De vil kombinere det mest idylliske og ettertraktede fra den gamle verden, med de siste teknologiske nyvinninger. I denne droneovervåkede bonderomantikken flytter galleristen Stig, hans kone, hjerneforskeren Elisabeth og deres idealistiske datter, Emma og kunstneren Christian inn.
Elisabeth er blitt headhuntet til forskningsteamet på Lolland takket være sine resultater med dyr, men blir foruroliget da hun får et spesielt godt forhold til den romanskrivende apen Felix.
Etter en rekke terrorangrep i København deporteres tusenvis av muslimske flykninger fra Danmark til Afrika, og den anorektiske Emma blir en sentral figur i oppbyggingen av et parallellsamfunn som skapes i gamle Mærsk-kontainere i Mosambik.
Kunstneren Christian maler degenererte mennesker som går i ett med naturen og han henter inspirasjon fra sin purunge kjæreste Mia.
Et voldelig uhell gir den desillusjonerte galleristen Stig mulighet til å forløse et kunstverk som etter hans oppfatning vil kunne sette en ny standard for hvilke spor kunsten kan sette i samfunnet. Men kunstverket krever sine ofre.


«Hylende morsom satire»

Børsen

«Morsom roman om fremtidens Danmark»

Jyllands-Posten

«En tankevekkende ener i dansk litteratur»

Weekendavisen

«Provoserer og irriterer. Det er fandens god kunst»

Ekstra Bladet

«Helt nødvendig og særdeles aktuell leseopplevelse»

Kristelig Dagblad

Til toppen

Flere bøker av Kaspar Colling Nielsen:

Om forfatter
Kaspar Colling Nielsen er født i 1974 og debuterte med Mount København som han fikk Årets Debutantpris for i 2010. Han underviser på Handelshøyskolen i København (CBS) og skriver også for film og TV. Den danske borgerkrig 2018-24 er hans andre bok. Den er også oppført som teaterstykke på Nørrebro Teater og skal filmatiseres. I 2017 ble Kaspar Colling Nielsen tildelt Holbergmedaljen for «sitt fabulerende samfunnssatiriske forfatterskap».