Den enkle sannhet (Innbundet)

Forfatter:

Sissel Busk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 433
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Plain truth
Oversatt av: Busk, Sissel
ISBN/EAN: 9788202191351
Kategori: Romaner
Omtale Den enkle sannhet

Tittelen henspiller på at Amish-sekten selv kaller seg "De enkle", ettersom de fører et nøysomt, enkelt liv. I "Den enkle sannhet" gir Picoult et fascinerende portrett av sekten og dens levemåte, der kravene til sedelighet er absolutte og hvor avvik fra normen fører til utstøtelse.

"Hun våknet ved lyden av skranglende kjetting. Det var fortsatt mørkt ute, men melkekuenes indre døgnrytme fikk dem til å reise seg i hver sin bås; jurene var sprengt av melk, som fullmåner som hang mellom bena deres. Hun var sår og trett, men hun visste at hun måtte komme seg ut av fjøset før mennene kom for å melke. Hun kikket ned og skjønte at det var skjedd et under: det blodtrukne høyet var rent igjen, bortsett fra en liten flekk under baken hennes. Og de to tingene hun hadde holdt i da hun sovnet – saksen og den nyfødte – var borte."

Den erfarne advokaten Ellie Hathaway reiser til sin tante i Paradise, Pennsylvania, for å slappe av etter en tøff sak og nok en krangel med samboeren. Men hun skal snart få nok å gjøre, ettersom man har funnet et barn kvalt etter fødselen på låven til en av Amish-sektens gårder. 18 år gamle Katie Fisher er hovedmistenkt, og Ellie blir bedt om å forsvare henne. Hun sier seg først uvillig, men tar så på seg oppdraget i en sak der sannheten stadig endrer karakter.

Historien, som beveger seg mellom psykologisk spenning og rettssalsdrama, skal kommet til å påvirke Ellies eget liv. Hun har lenge hørt den biologiske klokken tikke, men har ennå ikke fått barn. Den enkle sannhet er historien om to markante kvinner og hva som skjer når deres ulike verdener kolliderer – og møtes.

Til toppen

Om forfatter

Jodi Picoult har skrevet en rekke romaner, som alle er blitt bestselgere. Hennes nyeste roman på norsk, Det store i det lille, er solgt i mer enn 1,5 millioner eksemplarer. Romanen skal filmatiseres med Viola Davis og Julia Roberts i hovedrollene. Hun er oversatt til 34 språk. Totalt har hun solgt 40 millioner bøker. Hun bor i New Hampshire sammen med mann og barn.