Den endelige historien (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1995
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202158583
Omtale Den endelige historien

En ung kvinne i leopardskinnsbukser går rundt i en norsk by og tenker på erfaringene fra et hospits i Amsterdam. På belgieren som var fratatt sin manndom og som hadde valgt Amsterdam for hele tiden å minne seg selv på hva som hadde hendt ham. En natt ber han henne inn til seg, for at hun, mot betaling, skal dele hans fornedrelse. Som en rocka 1990-tallsutgave av Scheherazade i 'Tusen og en natt' gir hun ham historiene sine.

'Den endelige historien er en roman med undertekst. Den har et alvor og en dybde, den har en befriende antiborgelig tone - og ikke minst har den en språkbevissthet som er sjelden i starten av et forfatterskap.' ( Fra juryens innstilling)

Til toppen

Om forfatter

Selma Lønning Aarø er født i 1972 og kommer fra Stord i Hordaland. Hun debuterte i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Aarø har også redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler alle med Nils-Øivind Haagensen som medredaktør.

Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen. Siden har hun utgitt en rekke bøker for voksne og barn. Hennes hittil siste roman, Hennes løgnaktige ytre, utkom i 2016 til strålende kritikker.

Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.