Demonenes sang (Innbundet)

Serie: Villstjerne-trilogien 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202491000
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 16
Omtale Demonenes sang

Tretten år gamle Thorgil lever et helt vanlig liv i 1930-tallets Oslo. En dag snus alt på hodet. Thorgil får vite at han er halvt dverg, og at hans far, som han aldri har truffet, er dvergenes konge. I følge med to krigere forlater han den hjemlige tryggheten og begir seg ut på en reise gjennom et urolig Europa, til dvergenes rike langt inne i Tien Shans ville fjell. Men kongedømmet er truet av både indre og ytre fiender. Snart er Thorgil en viktig del i kampen for å hindre at dvergenes rike skal gå under.

Demonenes sang er første bok i Villstjerne-trilogien, og Chris Tvedts debut som barnebokforfatter.

Til toppen

Andre utgaver

Demonenes sang
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser Demonenes sang

"Chris Tvedt har på et vis skapt en moderne fantasyroman hvor handlingen er lagt til vårt eget univers. Tien Shan er ikke et sted han har funnet opp, men som faktisk finnes. […] Handlingen foregår på 1930-tallet, og det snakkes om både nazi-Tyskland og kommunist-Sovjet. Slik kan leseren samtidig lære litt om historie, selv om romanen ikke er utpreget historisk. Dette blir blandet inn i et univers av mystiske vesener som munker og yetier. De har ikke gode hensikter, og det er noe som tilsier at det som foregår i Europa har en sammenheng med ondskapen som rår i Thien San. Slik sett lykkes Tvedt med å skape sitt helt egne univers hvor han blander fantasi og virkelighet. Romanen er spennende bygd opp og har mye driv."

Kristina Brembach Furuvang, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen, og i 2013 kom Den blinde guden, som han har skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.» Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. Tvedt har også skrevet bøker for ungdom.

Oversikt over utgivelsene i Mikael Brenne-serien ser du her.

Oversikt over utgivelsene i Edvard Matre-serien ser du her.

Bøker i serien