Deling, plattform og tillit (Heftet)

Delingsøkonomi i perspektiv

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202549336
Kategori: Samfunnsvitenskap og Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Fag: Samfunnsfag, Sosiologi, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Deling, plattform og tillit
I industrisamfunnet ble produksjonen av varer optimalisert gjennom å organisere arbeidsoppgaver i verdikjeder og ved å erstatte mennesker med spesialiserte roboter som gjorde de enkelte oppgavene raskere, billigere og med færre feil. Industrisamfunnet greide aldri å optimalisere selve varebyttet eller bruken av de produserte varene på samfunnsøkonomiske og bærekraftige måter. Flersidige markeder håndtert gjennom plattformøkonomien bidrar til å senke transaksjonskostnader ved handel mer enn det er mulig å gjøre gjennom verdikjeder og hierarkiske organisasjoner. Derfor kommer vi til å se mer av plattformene og mindre av hierarkiene i fremtiden.

I Deling, plattform og tillit. Delingsøkonomi i perspektiv belyses viktige problemstillinger vi står overfor i overgangen fra industrisamfunn til plattformsamfunn eller det digitale nettsamfunn. Hva vil denne overgangen bety i et organisasjons- og økonomiperspektiv og hvilke utfordringer skaper det for de berørte partene?

Til toppen

Flere bøker av Arne Krokan:

Om forfatter
Arne Krokan er professor ved NTNU der han arbeider med prosjekter som omhandler problemstillinger i skjæringspunktet mellom teknologi, organisasjon og samfunn. Han er også professor II i nettverksøkonomi ved Markedshøyskolen. Krokan er mag.art. i familiesosiologi og dr.polit. i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og har skrevet flere bøker.