Deilig er jorden (Innbundet)

Serie:  369

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 168
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Nynorsk
Serie:
Serienummer: 369
ISBN/EAN: 9788282882897
Omtale Deilig er jorden

Det enkle språket med sine fire kasus. Første veka i desember. Andre veka i desember. Tredje veka i desember. Siste veka i desember. Det finst ord for alt, men ikkje for dette.

Ho Ho Ho! Slit du med julefeelinga? Synest du alt er stress? Får du ikkje til sprø svor? Gruar du deg til besøk av svigermor? Slapp av. La fotograf Helge Skodvin og forfattar Frode Grytten vise deg kva jula eigentlig handlar om. Korleis jula eigentlig ser ut. På ekte.

Til toppen

Anmeldelser Deilig er jorden

"Helge Skodvin må rett og slett ha hatt det frykteleg moro undervegs, og det smittar. Lesaren vil humra over sært plasserte og dimensjonerte julenissar, julereinsdyr, juletre og julelys. (...) Det kan liggja nær å stempla Skodvins bilde som ironisk harselas med ei smaklaus og hemningslaus julefeiring. Men saman med Frode Grytten sine tekstar styrer boka oss i retning av sympati – eller forsoning, for å bruka det opphavlege julespråket. (...) Smørbukk, Stomperud og Vangsgutane høyrer med til jul. Men ta gjerne med Skodvin og Grytten i tillegg. Nå er det 2018."

 
Tom Hetland, Bergens Tidende

!Julestria er virkelig noe for seg selv. Sjelden blir dette formidlet så godt i ord og bilder som her. (…) Noen av tekstene (og bildene) er genuin jul med sin glede, direkte rørende, nesten som de kunne vært nye kortnoveller av Levi Henriksen. Dette er en påminnelse som det er verdt å ta med seg inn i ukene som kommer: At det er lett å få et oppgitt, kynisk forhold til hele adventstida, men at den samme tida også kan mane fram noen av de sarteste følelsene vi har. Denne boka hjelper i alle fall på stemningen."

Geir Rakvaag, Dagsavisen

Til toppen

Bøker i serien