De utrøstelige (Heftet)

Forfatter:

Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 592
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Unconsoled
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
ISBN/EAN: 9788202582517
Kategori: Romaner
Omtale De utrøstelige
En mann, Mr. Ryder, ankommer et hotell i en sentral-europeisk by. Typisk nok (vil man snart erfare) er resepsjonen folketom. Den underlige portneren Gustav dukker opp, og i bakrommet øver Mr. Brodsky på piano, med tanke på 'torsdagen'. Javisst, det er jo torsdag alt skal skje. Den store konserten med Ryder og Brodsky på piano. Ryder kommer til å kjøre over Brodsky rett før konserten endelig skal finne sted, og Brodsky blir skadet. Han må sages løs fra et sykkelvrak, og benet amputeres, men så var det jo bare et treben!

De utrøstelige var den første boken Kazuo Ishiguro ga ut etter verdenssuksessen Resten av dagen. Det er en roman full av bisarre og tragikomiske hendelser.

Til toppen

Om forfatter
Vinner av Nobelsprisen i litteratur 2017.

Kazuo Ishiguro er født i Japan i 1954 og kom til England fem år gammel. Han har skrevet seks romaner. Alle er utgitt på norsk. Romanen Resten av dagen ble hedret med Booker-prisen, og ble også en kritikerrost film med Emma Thompson og Anthony Hopkins. Ishiguros forfatterskap har innbrakt ham en rekke høythengende priser og han er oversatt til et tjuetalls språk.