De strålende (Heftet)

Forfatter:

Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 784
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Luminaries
Oversatt av: Bakke, Kyrre Haugen
ISBN/EAN: 9788202509392
Omtale De strålende

1866: Walter Moody har krysset halve kloden for å tjene en formue som gullgraver på New Zealands vestkyst. Vel fremme i Hokitika valser han uforvarende inn i et møte mellom tolv av stedets menn, som har kommet sammen i all hemmelighet for å diskutere en serie oppsiktsvekkende hendelser.

Hvorfor er Hokitikas rikeste gullgraver som sunket i jorden? Har horen Anna virkelig prøvd å ta sitt liv? Og hvordan kunne den håpløse drankeren Crosbie Wells ha etterlatt seg en formue da han døde?

Moody blir trukket inn i mysteriene og i et nettverk av skjebner like komplekse og raffinerte som mønstrene på nattehimmelen. For ved denne sivilisasjonens utpost, der det finnes vitner til de færreste forbrytelser, har hver mann en mulighet til å finne opp seg selv på nytt.

Eleanor Cattons De strålende er et oppslukende litterært mysterium spekket av uforglemmelige episoder og skikkelser. Det er en formmessig briljant pageturner av en roman, skrevet i et språk så klart og originalt at hver setning skinner.

Catton var bare 28 år gammel da hun som den yngste gjennom tidene ble tildelt Man Booker-prisen for boken.

Til toppen

Andre utgaver

De strålende
Bokmål Innbundet 2015
Om forfatter

Eleanor Catton (f. 1985) er født i Canada, men vokste opp på New Zealand. For debutromanen Prøve (Oktober, 2010) ble hun nominert til en rekke prestisjetunge priser.

I 2013 ble hun den yngste vinneren av Man Booker-prisen gjennom tidene.

Catton er utdannet ved Victoria-universitetet i Wellington og Iowa Writers’ Workshop, og bor i Auckland på New Zealand.