De som fortjener det (Innbundet)

Forfatter:

Kari Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Kind Worth Killing
Oversatt av: Engen, Kari
ISBN/EAN: 9788202486235
Kategori: Krim
Omtale De som fortjener det

Vinterens krimsensasjon! «Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende. Rå, sort og vittig», skriver Ingvar Ambjørnsen for Dagbladet.

Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

Til toppen

Andre utgaver

De som fortjener det
Bokmål Ebok 2016
De som fortjener det
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
De som fortjener det
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser De som fortjener det

Peter Swanson er en ny, mørk stjerne på krim-himmelen

Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende. Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i. Rettere sagt: Med den som er glad i deg.

 
Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

"Boken er intelligent, med bråe kast i plottet som holder leseren på tå hev. Dette er en krim de fleste entusiaster vil lese i ett strekk, gjerne ut i de små timer. Og i aller siste avsnitt kommer den aller siste vendingen, som faktisk er såpass fiks at selveste Roald Dahl hadde vært fornøyd."

Harald Birkevold, Stavanger Aftenblad

Full av sjarm og spenning

"En utro kone. En sjalu ektemann. Et bestillingsdrap. Jo da, du tror kanskje du har lest boken før - men nei: I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø."

 
Tom Egeland, VG

"Peter Swanson har funnet sin originale vri. Jeg syns det er en fin fortalt historie og den har den riktige spenningen og intensiteten en bra thriller skal ha. Stadig vekk gjennom boken blir vi overrasket. Med nye momenter og poenger som kommer frem. Bygger seg hele tiden opp mot en nervepirrende avslutning."

 
Thorstein Buer, Demokraten

Høytflyvende mordplaner i klassethriller

"Man skal ikke spøke med mord, og definitivt ikke overøse fremmede kvinner med sine problemer i flyplassbarer. Det må bli lærepengen etter å ha lest Peter Swansons utmerkede «De som fortjener det». For dette er nemlig i aller høyeste grad en utmerket spenningsroman."

Pål Andreassen, Moss Avis

"Peter Swanson har skrevet den mest spennende thrilleren på årevis"

Aslak Nore, A- magasinet

"De som fortjener det er en finurlig og effektivt fortalt thriller som bærer Alfred Hitchcocks bumerke fra begynnelse til slutt.."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

favorittpsykopaten

"Swanson har skrevet en ypperlig underholdningsroman som det er en sann svir å lese. "

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Leter du etter en spennende, underholdende pageturner av en moderne krimbok. Din søken er over! Det er bare å skaffe seg Peter Swansons De som fortjener det.» Asbjørn Slettemark, OP-5."

Asbjørn Slettemark, PO-5

Til toppen

Om forfatter

Peter Swanson debutroman Den tikkende kvinnen (Orig tittel: The Girl with a Clock for a Heart) fikk stor internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) kom året etter, og var første bok ut på norsk (2016). Alle disse vakre løgnene kom i 2019.

Swanson bor i Somerville i Massachusetts.