De nakne og de døde (Heftet)

Forfatter:

Leo Strøm (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 698
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The naked and the dead
Oversatt av: Strøm, Leo
ISBN/EAN: 9788281691100
Omtale De nakne og de døde

Norman Mailer brakdebuterte som 25-åring med en roman som bygget på hans egne erfaringer som amerikansk soldat på Filippinene under annen verdenskrig. De nakne og de døde ble straks hyllet som et mesterverk, og i dag fremstår romanen som et av 1900-tallets klassiske verker om krigens brutale vilkår og uhyggelige konsekvenser, sammen med bøker som Remarques Intet nytt fra Vestfronten og Vonneguts Slaktehus 5. De nakne og de døde handler om en gruppe amerikanske soldater som går i land på en øy i det sørlige Stillehavet for å drive ut den japanske okkupasjonsstyrken. Selv om Mailer vier stor plass til kampscener og den ytre handlingen i krigsteateret, er hans hovedinteresse å trenge inn i soldatenes liv og tankeverden, for å skildre hvem de er og var - og hva krigen gjør med dem.

Til toppen

Flere bøker av Norman Mailer:

Om forfatter

Norman Mailer (1923–2007) var frem til sin død en av USAs og samtidslitteraturens mest leste og omdiskuterte forfattere i et halvt århundre. Fra debuten I 1948 med De nakne og de døde, og frem til den siste romanen han rakk å skrive, Slottet i skogen (2007), publiserte han et 40-talls bøker og vant en lang rekke litterære priser. Blant hans øvrige verker er de mest kjente Nattens armeer (1968), Kampen (1976), The Executioner’s Song (1979) og Tough Guys Don’t Dance (1984). Ved siden av å pleie et allsidig og omfattende forfatterskap, var Mailer en profilert deltaker i amerikansk samfunnsliv og politisk debatt. Han var også en produktiv filmregissør. Norman Mailer var gift seks ganger og hadde ni barn.

Utgivelsen av De nakne og de døde er en del av et større Norman Mailer-program. Forfatterens siste bok, Slottet i skogen, kom på norsk i 2008, og i 2011 og 2012 vil Font Forlag utgi Nattens armeer og Bøddelens sang.