De langtidsboende (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 192
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204142061
Kategori: Romaner
Omtale De langtidsboende

I De langtidsboende møter vi ett knippe mennesker som av forskjellige grunner bor på samme pensjonat. Med et skarpt blikk for detaljer rydder stuepiken Irene seg gjennom rommene og inn i de langtidsboendes historier: ”Forskeren” som reiser hjem i helgene, hun som tror at hun bor på et fint hotell, og den ulastelig antrukne forretningsmannen. Med De langtidsboende bekrefter Cathrine Knudsen sin posisjon som en av de mest spennende forfatterne i Norge. I et presist språk maler hun fram en verden som griper leseren.

Til toppen

Andre utgaver

De langtidsboende
Bokmål Heftet 2009
De langtidsboende
Bokmål Ebok 2010
De langtidsboende
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Cathrine Knudsen:

Anmeldelser De langtidsboende

"Cathrine Knudsens De langtidsboende er et spennende verk som stiller spørsmålet om hvor langt man kan gå i å utnytte andre"

 
Camilla Sørbye, Drammens Tidende

"Cathrine Knudsen kan stå foran sitt litterære gjennombrudd.Man kan føle det fra første setning. Cathrine Knudsens De langtidsboende er ankomsten av en trygg ny stemme som vet hvor den vil være i norsk litteratur og som kommer til å la seg høre lenge. Debuten var løfterik, men i De langtidsboende får vi en helstøpt roman. (...) Når hver eneste setning fremstår som den ikke kunne vært annerledes, har vi å gjøre med en like solid som utfordrende roman."

Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

Flertydige fortellinger

"Det er dette spennet mellom det sagte, det usagte og det som kanskje bare er en konstruksjon fra leserens side, som gjør De langtidsboende til en levende og høyst interessant roman."

Kjell Olaf Jensen, Aftenposten

"..romanen er til tider gnistrende bra, tenksom og sint."

Susanne Christensen, Klassekampen

"De langtidsboende er en vellykket roman som stiller interessante spørsmål".

Espen Grønlie, Morgenbladet

"Dette er en rolig og veloverveid tekst. Den er ikke oppsiktsvekkende annet enn som fantastisk velskrevet, og ikke minst som veltenkt."

Janike Kampevold Larsen, Morgenbladet

"Andre boka er ofte selve prøvesteinen på om man står overfor et framtidig forfatterskap, og denne leseren har ingen problem med å fastslå at Cathrine Knudsen innfrir i massevis med en tekst som i refleksjonsdybde og tankekraft, i komposisjon og i stilistisk sammenheng peker mot en moden og ferdig utviklet forfatter."

Oddmund Hagen, Bygdeposten

"De langtidsboende er interessant litteratur og vi gleder oss til neste bok fra denne forfatteren."

Elin Lindberg, Nationen

Til toppen

Om forfatter

Cathrine Knudsen (f. 1970) er fra Drammen, og bor i Vikersund. Hun debuterte med romanen Mulighetene (2005).