De glemte blokadebryterne av Anders Johansson (Ebok)
Ebok

De glemte blokadebryterne (Ebok)

Krigsdramatikk i Skagerrak 1939-45

Forfatter:

Svein Sæter (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.37 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: De glömda blockadbrytarna
Oversatt av: Sæter, Svein
ISBN/EAN: 9788202527099
Kategori: Historie
Omtale De glemte blokadebryterne

Under okkupasjonen av Norge og Danmark ble Skagerrak et tysk havområde. Store minefelt sperret Sveriges forbindelser til verdenshavene. En gruppe mennesker forenes av en felles drivkraft om å trosse den tyske Skagerrak-blokaden. Mest unge menn, de fleste nordmenn. Boken forteller på dramatisk vis et stykke norsk-svensk-britisk historie som for mange hittil har vært ukjent.

Til toppen

Om forfatter

Anders Johansson (født 1942) har 35 års fartstid som journalist i Dagens Nyheter. Han var den første korrespondenten for Dagens Nyheter i Afrika og dekket frigjøringskampene i det sørlige Afrika fra midten av 1960-tallet.

Etter årene i Afrika arbeidet Johansson i redaksjonsledelsen i Stockholm. Han kom i kontakt med norske krigsveteraner som i hemmelighet fikk sin militære opplæring ved Mãlsåker slott like utenfor Stockholm under andre verdenskrig. Johansson ble intereressert i i frigjøringskampen på den skandinaviske halvøya, og i denne boken har han hentet fram igjen et nærmest glemt kapittel i forholdet mellom Sverige og Norge under krigen.