De fire bøkene (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.32 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: SISHU
ISBN/EAN: 9788281694620
Kategori: Romaner
Omtale De fire bøkene
I distrikt 99, en underavdeling av en kjempemessig arbeidsleir i en isolert del av Henan-provinsen, sitter en gruppe høyt utdannede mennesker fengslet for at deres vaklende tro på den kommunistiske ideologien skal gjenopprettes.

Her lever Musikeren og Vismannen sammen med Forfatteren og Teologen i et fellesskap der alle oppfordres til å angi hverandre for avvikende oppførsel. Gevinsten er utsikten til politisk velvilje og frihet.

Men så presses kvotene for stålproduksjon og kornavlinger opp til absurde høyder, og fangene sliter seg ut i den grad at de til slutt prøver å dyrke hvete ved å vanne frøplantene med sitt eget blod. Sult og uvær herjer, og de intellektuelle overlates til seg selv av regimet.

De fire bøkene består av fortellinger inspirert av konfusianismens fire tekster og de fire evangeliene i Det nye testamentet. Med sin skarpe og poetiske prosa forener Yan Lianke politisk satire og fabel i en roman om den universelle kraften i vennskap, kjærlighet og tro i møte med grotesk undertrykkelse som den Kina opplevde under Det store spranget.

Til toppen

Andre utgaver

De fire bøkene
Bokmål Innbundet 2018
De fire bøkene
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser De fire bøkene
«Det eneste som overgår galskapen i Yan Liankes romaner, er virkeligheten. Den kinesiske virkeligheten ... Les. Bli skremt. Og kanskje litt klokere.»
 
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
«Forteller sannheter som er fortrengt av det offisielle Kina ... Nå har han gått løs på kanskje den aller største tragedien i moderne kinesisk historie, også kalt Det store spranget. "De fire bøkene" – igjen glimrende oversatt fra kinesisk av Brit Sæthre – tar utgangspunkt i den vanvittige kinesiske politikken som skjedde i åra 1958-1962, da Mao mente at han skulle overgå både Storbritannias og USAs stålproduksjon. Resultatet ble en massiv sultkatastrofe. Anslagsvis 40 millioner kinesere sultet i hjel; folk var så desperate at noen henfalt til kannibalisme ... Det er vond lesning.»
 
Inger Bentzrud, Dagbladet
«Kinas mest sensurerte forfatter har skrevet et satirisk og symboltungt kampskrift for sannheten.» – Birgitte BjørnøyNy Tid
«En av Kinas mest interessante forfattere og en mester i oppfinnsom satire.»The Guardian
«Dette er en kinesisk roman som er blitt hyllet verden rundt som et mesterverk, og jeg pleier å være den første til å motstå sånt før jeg i det hele tatt har åpnet den – men for én gangs skyld går ikke innsalget langt nok ... et overveldende, blendende stykke historie.»The Times
«… selv lesere uten kjennskap til kinesisk historie og kultur vil finne beretningen fascinerende og oppslukende. Romanen er et sviende oppgjør med tyrannisk byråkrati, men den litterære strukturen er stram og prosaen svært tilgjengelig.»Publishers Weekly

Til toppen

Om forfatter
Yan Lianke (f. 1958) er utdannet ved universitetet i Henan og i litteratur ved kunstinstituttet til Folkets hær. Han debuterte i 1978 som skribent for Hæren. Han har utgitt flere romaner og en lang rekke novellesamlinger som kjennetegnes ved en ny og oppsiktsvekkende stil og tematikk. Han har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet de prestisjetunge Lu Xun-prisen (2000) OG Lao She-prisen (2002). Yan Lianke bor i dag i Beijing.