De andres land av Leïla Slimani (Ebok)
Ebok

De andres land (Ebok)

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.15 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le pays des autres
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788202710170
Kategori: Romaner
Omtale De andres land

I De andres land, den første etter verdenssuksessen Vuggesang, henter fransk-marokkanske Leïla Slimani inspirasjon fra sine besteforeldres historie. De andres lander en oppslukende og engasjerende roman om en families kamp mot fiendtlige omgivelser. Men det er også en fortelling som på originalt vis kaster lys over utspringet til mange av vår tids mest akutte konflikter.

Den unge Alsace-kvinnen Mathilde forelsker seg i Amine Belhaj, en marokkansk offiser i den franske hæren. Etter krigen bosetter de seg ved foten av Atlasfjellene, på en avsidesliggende gård som Amine har arvet etter sin far. Mens han prøver å få liv i den steinete, karrige jorda, tar Mathilde seg av de to barna.

Opprørs- og frihetstrangen som fikk Mathilde til å søke lykken i et fremmed land, dempes raskt av nye erfaringer: Hverdagsrasismen under det franske kolonistyret, som ikke har mye til overs for et fransk-arabisk ekteskap, de innfødtes patriarkalske tradisjoner, Amines mangel på forståelse. Men Mathilde gir ikke opp. I de andres land kjemper hun en innbitt kamp for egen verdighet og uavhengighet.

«En formidabel familiesaga.» L’Obs

«Den store romanen om avkoloniseringen som man har ventet på. Sensuell, blendende og voldelig.» Les Inrockuptibles

Til toppen

Andre utgaver

De andres land
Bokmål Innbundet 2021
De andres land
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
De andres land
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Leïla Slimani:

Om forfatter

Fransk-marokkanske Leïla Slimani, f. 1981, regnes som en av sin generasjons mest fremtredende forfattere.

Etter å ha jobbet flere år som journalist romandebuterte hun på prestisjeforlaget Gallimard med I udyrets hage i 2014. To år senere ga hun ut Vuggesang som brakte henne Goncourt-prisen og som gjorde henne til en internasjonal litterær verdensstjerne. Denne boka er solgt i over en million eksemplarer bare i Frankrike, og den er oversatt til mer enn 40 språk. Slimani har også skrevet flere sakprosabøker.

I 2020 kom hun med sin tredje roman, De andres land. I denne boka, som er den første i en bebudet trilogi, har hun latt seg inspirere av sine besteforeldres historie. De andres land har fått svært positive kritikker i Frankrike, og kommer ut på norsk i februar 2021. Oversettelsesrettigheter er solgt til 35 land.

I Aftenpostens anmeldelse av utgivelsen De andres land i februar 2021 (https://www.aftenposten.no/kultur/i/0KoG50/bokanmeldelse-lovende-start-paa-slimanis-marokkanske-familiesaga) innleder anmelder Mari Grydeland med følgende tekst:

"Fransk-marokkanske Leïla Slimani (39) ble en stjerne etter suksessen med thrilleren Vuggesang (2016). Boken vant Gouncourtprisen, ble oversatt til over 40 språk, solgte over én million kopier og er blitt filmatisert.

Slimani var den første fransk-marokkanske kvinnen som vant Gouncourtprisen. Kuriøst nok førte boksuksessen til at Emmanuel Macron ringte og tilbød Slimani jobb som kulturminister.

Hun takket forfjamset nei, men sa ja til å bli offisiell ambassadør for fransk språk og kultur, for organisasjonen La Francophonie. Slimani er utdannet fra Sciences Po og jobbet tidligere som journalist, men er den første som har fått dette vervet, uten politisk erfaring.

Nå forlater Slimanis det moderne bourgeoisiets barnevakt-utfordringer i Paris, som hun skremte leserne med i den elegant komponerte Vuggesang.

De andres land utspiller seg på landsbygda utenfor byen Meknès under kolonitiden, fra etterkrigstiden og frem til frigjøringen av Marokko i 1956. Boken er første bind i en trilogi basert på forfatterens familiehistorie.

Som historiske romaner flest er den mange ting på en gang; en kjærlighetshistorie og en familiehistorie, men også en historie om kolonitiden og frigjøringen av Marokko.

Romanen utforsker ideen om raseblanding, for kan man egentlig snakke om raseblanding når man ikke deler mennesker inn i raser? Kulturkræsj, klassekamp og kvinnekamp er andre temaer som flettes inn, for er ikke alle kvinner i patriarkalske samfunn også kolonisert av mannen?"