David Bowie: Det siste intervjuet (Heftet)

og andre samtaler

Serie:  372

Forfatter:

Heidi Sævareid (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 144
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: David Bowie: The Last Interview
Oversatt av: Sævareid, Heidi
Serie:
Serienummer: 372
ISBN/EAN: 9788282882972
Kategori: Musikk
Omtale David Bowie: Det siste intervjuet

I løpet av en femti år lang karriere ga David Bowie (1947–2016) et svimlende antall intervjuer, til det en dag brått var slutt. Fra midten av 2000-tallet uttalte han seg ikke offentlig lenger. Denne boka består av åtte nedslagspunkter, fra 1964 til 2006, fra den gangen Bowie mer enn gjerne snakket, om alt fra musikk, design, kunst, men også om private anliggender. Som intervjuobjekt var han morsom og lo ofte. Først og fremst var han påfallende smart og orientert. Og stilte gjerne de beste spørsmålene selv. Inkludert i denne norske utgaven er et intervju fra 1990, da NRK snakket med Bowie i forkant av en konsert. NRKs møte med legenden ble en selsom og småsvett affære. Etter tre timers venting dukket Bowie først opp idet konserten skulle begynne. NRKs Vera Kvaal så godt hun kunne, og startet med et langt og intrikat spørsmål. Svaret Bowie ga, var kort. Knappe kvarteret senere var et kultintervju en realitet.

Til toppen

Anmeldelser David Bowie: Det siste intervjuet

"Ypperlig samtaleterapi for alle som savner popens største kameleon (...) en praktbok man vil gå tilbake til, for å plukke gullkorn litt her og der."

 
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Bare Bowie er Bowie."

 
Vebjørn Rogne, Bok365.no

"En ny, norsk bok om David Bowie får en til å savne de dyptpløyende artistintervjuene (...) Vi får oppleve Bowie i snappy dialog med den kunstnerisk talentfulle, men tragiske moteskaperen Alexander McQueen, og kunstner Tracey Emin, og et lengre møte med beatforfatteren og kultfiguren William Burroughs i 1973. Her gnistrer Bowie, men han er best når han får virkelig rom til å boltre seg. Det store intervjuet med Kurt Loder for Rolling Stone i april 1987, er glimrende i så måte, og stor lesning den dag i dag."

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

Fra Bowie med stil

"Intervjuet med Rolling Stone-journalisten Kurt Loder fra 1987 er en klassiker (…) Også en klassiker, men i motsatt ende rent sjangermessig, finner vi samtalen med William Burroughs fra 1974 (…) En slags minibiografi i samtaleform er det blitt. «Har det noen gang hendt at noen har foreslått at du skriver din egen bok?», spør Kurt Loder i intervjuet fra 1987. «Tusenvis av ganger», svarer Bowie, og legger til at han aldri har vært fristet til å skrive sin egen selvbiografi. På sett og vis er kanskje disse samtalene her det nærmeste vi kommer."

Knut Hoem, NRK

"En fin nær-Bowie-opplevelse (...) man kommer nær en forståelse av hva som drev Bowie både som person og kunstner."

Robert Hoftun Gjestad, Aftenposten

"Samleobjekt for Bowie-interesserte (...) en utgivelse som både appellerer til fansen og som fungerer som en innføring i Bowies tenkemåte (...) hva mer kan man ønske seg av en slik bok?"

Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen

Til toppen

Bøker i serien