Dattera som datt ut av et vindu (Innbundet)

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 56
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202401368
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Dattera som datt ut av et vindu
Den lille jenta Bæibi, den tørsteste i Heiby, blir ved et uhell stukket av en sikkerhetsnål idet moren hennes skal skifte den tissetunge bleia hennes. Å bli stukket slik, av sin egen mor, det finner Bæibi seg slett ikke i! Så hun stikker av, rett og slett, ut i skogen, som den lynraske krabberen hun er. Alene i verden for første gang er Bæibi både uredd og nysgjerrig, der hun spør seg vei, fra dyr til dyr, lenger og lenger inn i skogen.

Dattera som datt ut av et vindu er den andre bildeboka poet Torgeir Rebolledo Pedersen og illustratør Per Dybvig har laget sammen. Som i Lammet som ikke ville bli lår kjennetegnes både tekst og tegninger av et stort overskudd. Det er en sprelsk, klok og rik bok. Og lett å leve seg inn i, der sjarmøren og stabeisen Bæibi krabber ut på en aldri så liten dannelsesreise og erfarer verden på glupsk vis.

Til toppen

Flere bøker av Torgeir Rebolledo Pedersen:

Anmeldelser av Dattera som datt ut av et vindu
"Torgeir Rebolledo Pedersen er dikter, poet, kjent for sitt ofte humoristiske og dypt alvorlige språk. Han tumler med ordene, leker seg med meninger, setter sammen og trekker fra, og finner nye sammensetninger og betydninger av kjente ord og utsagn. I denne boka er layout og design enkel, stilren og sober, men med et oppkomme av lekenhet i fortellingen om lille Bæibi [...] Forfatter eller forlag har valgt veteranen Per Dybvig til denne sprellende og alvorlige fortellingen [...] i denne boka demper han villskap og karikatur, her er han lyrisk og følsom. [...] Dyrene i skogen er Dybvigsk rufsete og hårete, som de skal være, og skog, eng, busk og kratt er blyantlette og lyriske, iblant markerte og grovt impresjonistiske og, faktisk, svært vakre. I det hele, en mystisk, lyrisk og spennende billedbok av et nytt radarpar, en ønsker seg mer av dette."Rune Johan Andersson, Numer
"[...] et varmt barnebokdiktsamarbeid mellom lyriker Torgeir Rebolledo Pedersen og illustratør Per Dybvig. Unger trenger dikt, og Dybvigs tegninger er rå og nydelig gale."Tom Stalsberg, omtale i Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Torgeir Rebolledo Pedersen (f. 1949) er utdannet arkitekt og har utgitt en rekke diktsamlinger, senest Erfaring og Forsvinning (2010). For samlingen Blåveisfra mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris. Rebolledo Pedersen har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr, og han har skrevet litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. Han har også skrevet librettoen til en radioopera, Alfa Romeo, med musikk av Tor Halmrast, og for denne mottok han både Prix d’Italia og Edvard Grieg-prisen i 1999. Pedersen ble Norgesmester i slampoesi i 2005.

Rebolledos debut som barnebokforfatter var billedboka God natt lille abbor (2006), illustrert av Leandro Cassiano. Han har senere samarbeidet med illustratør Per Dybvig om bildebøkene Lammet som ikke ville bli lår (2011) og Dattera som datt ut av et vindu (2013). Høsten 2014 utkom den grandiose Brødrene Zapata, tegnet av den danske illustratøren Lilian Brøgger.