Danseren (Heftet)

Forfatter:

Alice Bjerknes Lima de Faria (Illustratør) Aase Gjerdrum (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 368
Illustratør: Lima de Faria, Alice Bjerknes
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dancer
Oversatt av: Gjerdrum, Aase
ISBN/EAN: 9788202347055
Kategori: Romaner
Omtale Danseren

En kald vinterdag i en liten russisk by. En seksårig gutt danser for de sårede soldatene som har kommet hjem fra andre verdenskrig. Han er ustø, holder på å falle, likevel dirrer den lille forestillingen av en intensitet som for et øyeblikk får tilskuerne til å glemme smertene.

Tretti år senere har Rudolf Nurejev danset i Moskva, Paris, London, New York. Han har opptrådt for president Kennedy, Marlene Dietrich og Mick Jagger. Han lever på champagne og kokain, elskerne står i kø i kulissene, tre stykker venter i badekaret. Hjemme i Russland er han dømt til 7 års straffarbeid for landssvik. Der får moren, faren og søsteren kjenne medaljens bakside.

Til toppen

Andre utgaver

Danseren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Colum McCann:

Om forfatter

Colum McCann er født i Dublin i 1965. Han har tidligere skrevet to romaner og to novellesamlinger og har vunnet flere litterære priser, blant andre the Pushcart Prize, the Rooney Prize og the Hennessy Award. Han har også vært finalist til the Impac Prize. McCanns bøker har blitt oversatt til en rekke språk. Danseren (2004) er hans første bok på norsk.

Colum McCann bor i New York med kone og to barn. Der skriver han blant annet for The New Yorker og The New York Times Magazine.