Dagen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202605131
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Dagen

Gjennom Dagens 100-årige historie har avisa har overlevd noen av de kraftigste feidene i norsk pressehistorie – det er til dels fantastiske historier som ikke minst skyldes motsetningen mellom det å være en ideologisk styrt avis og journalistiske og redaksjonelle hensyn. Dagen ble stiftet som en ideologisk avis – et kamporgan som er politisk uavhengig, men også uavhengig kristne religiøse retninger.

Til toppen

Anmeldelser Dagen

«[...] Det motkulturelle innsteget til Kullerud er tiltalande. Ved å ha blikket vend mot sakene, verdiog kulturkampen kjem særpreget fram. Boka har dermed blitt noko meir enn ei snever avishistorie. Forfattaren har fått med viktig element av kulturhistoria vår med både nasjonale og internasjonale nedslagspunkt. Og det er eit pluss for boka. Med ei trongare tilnærming kunne resultatet blitt ei internhistorie som berre den indre krinsen ville hatt glede av.

DRIV OG DYNAMIKK
Så kan Kullerud både faget og handverket. For å få fram poenga sine fylgjer han ikkje alltid den «naturlege» kronologien. Dermed blir det også ein del overgangar som til tider kjem noko bardust på. Som bladmann har han stor sans for det dramatiske, kontrastfylte, effektfulle og anekdotiske. Framstillinga er prega av driv og dynamikk. Her er få om nokon daudpunkt.»

Lars Gaute Jøssang, Dagen

Spennende blikk på ­omskiftelig historie.

«Det var Dag Kullerud som fikk oppdraget å skrive boka om Dagens historie. Målet har vært «å beskrive forskjellige sider ved Dagens motkulturelle stemme». Både valg av forfatter og innfallsvinkel er spennende. Jeg vil tro Dag Kulleruds tidligere biografier om Ole Hallesby og Hans ­Nielsen Hauge har veid tungt i vurderingen. Og hans blikk utenfra gjør dette til noe langt mer enn et festskrift.»

Per Eriksen, Vårt land

Historia om den kristne avisa Dagen er òg ei historie om landet vårt.

«Journalist og forfattar Dag Kullerud fekk frie hender då redaktør Vebjørn Selbekk engasjerte han til å skriva ei bok om Dagen i samband med 100-årsjubileet for avisa. Eit klokt val: Kullerud skriv godt og journalistisk, frå ein vennleg, men kritisk posisjon utanfor Dagens eigen ståstad. Resultatet har vorte ei stor forteljing som, slik avisa sjølv ønskjer å gjera, vender seg like mykje til vestlandske Dagenlesarar som til resten av landet. [...] Det er all mogeleg grunn til å gratulera Kullerud med ei bok som handlar like mykje om Noreg som om Kristen-Noreg.»

Arild Pedersen, Dag og Tid

Til toppen