Dagbok fra Guantánamo (Ebok)

Forfatter:

og

Rune R. Moen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.2 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788202481216
Kategori: Samfunn og debatt og Biografier
Omtale Dagbok fra Guantánamo

Et skremmende, mørkt, humoristisk, og overraskende taktfullt dokument om livet i den beryktede Guantánamo-leiren.

Mohamedou Ould Slahi har vært fengslet i leiren siden 2002 uten å ha blitt siktet for konkrete lovbrudd. Etter tre år i fangeleiren begynte han å føre dagbok hvor han forsøkte å nøste opp livet fra tiden før han forsvant inn i amerikansk fangenskap, fra alle avhørene og forflytningene som ledet fram til leiren, og fra hverdagen som fange i Guantánamo. Slahis dagbok er ikke bare en sterk skildring av et justismord, men en dypt personlig selvbiografi.

«Et innblikk i helvete, verre enn Orwell, verre en Kafka: evig tortur på resept fra de gale doktorene fra Washington.» John le Carré

Til toppen

Anmeldelser Dagbok fra Guantánamo

Prosessen og Odysséen

Den første publiserte dagboken fra en nåværende fange på Guantánamo Bay både ryster og overrasker med galgenhumor og konkrete detaljer.

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Der loven ikke gjelder

«Dagbok fra Guantánamo» er også ei bok om menneskelig styrke. Til tross for uendelige lange avhør, grusom tortur og seksuell trakassering, reiser han seg. Han er en sylskarp observatør av de brutale vokterne. Han er intelligent og snartenkt, og alltid på høyde med selv de mest skarpskodde av sine avhørere. Han kan også Koranen utenat, så når alle lys er skrudd av, finner han trøst og håp i bønn. Alt dette viser han til fulle med sin detaljerte, rystende, men også følsomme beretning.

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Mohamedou Ould Slahi (f.1970) er fra Mauritania og har sittet fanget i den amerikanske fangeleiren på Guantánamo siden august 2002.