Då eg kom heim, var hesten borte (Innbundet)

Forfatter:

Wenche Øyen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 40
Illustratør: Øyen, Wenche
Forlag: Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788204143587
Alder: 5 - 10
Omtale Då eg kom heim, var hesten borte

Ei poetisk og gripande bildebok om ein gutunge og den urolege bestefaren hans. Ei natt blir guten vekt opp frå draumen sin. Bestefaren har forsvunne ut i det regntunge mørkret, og saman med mamma og pappa må guten ut for å leite. Til slutt finn dei bestefar ved busstoppet, og får han med seg inn att. Der vert guten og bestefaren sitjande og prate og drikke kakao. Bestefar søler og seier mykje rart, men i denne natta kjem historia hans fram, sterk og klår.

Til toppen

Flere bøker av Hans Sande:

Anmeldelser Då eg kom heim, var hesten borte

"(...) en av høstens mest gripende fortellinger for barn. (...) Fortellingen tematiserer møter mellom ung og gammel, om å være i ulike stadier av liv og bevissthet. Den mørke stemningen forsterkes av Wenche Øyens nydelige illustrasjoner. Vi snakker om kunst."

 
Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis

"En nydelig fortelling om en guttunge og hans urolige bestefar er Då eg kom heim, var hesten borte (...) En forsonet, varm kontakt mellom en liten gutt, som nok forstår at bestefar sier og gjør mye som ikke henger på greip, men som har trygghet nok til å ta ham som han er (...) Wenche Øyens akvareller/tegninger er varme i fargen. Hun har en egen følsomhet i strek og farger (...) ei bok til å bli god av.

Marianne Lystrup, Vårt Land

"(...) en vakker og klok bildebok om demens og traumer som rammer en liten familie. (...) Hans Sandes tekst er kortfattet, men rik på bilder. Det grafiske understreker det poetiske. Et dikt av en bildebok."

Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Boken er vakker i tekst og i bilder, og tematikken opplever jeg som meget viktig og evig aktuell."

Anne Schäffer, barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

(f. 1946) Hans Sande er forfatter og psykiater, og bosatt i Sandvoll i Sunnhordland. Han har utgitt 37 bøker, både romaner, diktsamlinger og en rekke bøker for barn og ungdom. Han har også fått flere priser for sitt forfatterskap. Som bildekunstner har han illustrert flere av sine egne bøker.

Priser:

• Kulturdepartementets bildebokpris 2000 og 2007, sammen med illustratøren Gry Moursund
• Blixprisen 1993
• Kritikerprisen 1984
• Tarjei Vesaas' debutantpris 1969