Dødens codex (Heftet)

Serie: Drum-serien 3

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Drum-serien
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202362799
Omtale: Dødens codex

Gert Nygårdshaugs mat- og vinelskende helt, Fredric Drum, befinner seg denne gang i Italia. På oppdrag fra Romauniversitetet skal han tyde en gammel, gresk tekst. Men plutselig er han viklet inn i et drama på liv og død, der ingrediensene er antikk filosofi, svart middelalder og en kynisk, usynlig morder som etterlater seg sine ofre uten tegn på ytre vold.

En typisk Nygårdshaug-roman, fortettet med mystikk, eksotisk viten og spenning fra første til siste side.

Til toppen

Andre utgaver

Dødens codex
Bokmål Heftet 2006
Dødens codex
Bokmål Lydbok MP3-CD 2012
Dødens codex
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Dødens codex
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av Gert Nygårdshaug:

Om forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – en romantriologi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins Geometri og Afrodites Basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.