Cut Piece (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202636753
Kategori: Romaner
Omtale Cut Piece

En ung kvinne reiser alene til en fransk landsby. Fortellingen hennes om et brutt kjærlighetsforhold blør over i andre historier: Om kunstneren Lydia, som forbereder sin første soloutstilling og forelsker seg i en gift kunstkritiker. Og om Consuela, som finner en kul i brystet og oppsøker sin tidligere elsker etter seks års stillhet.

Cut Piece er en essayistisk, personlig og poetisk undersøkelse av kroppens tålegrenser og hva det koster å slippe noen nær. Det handler om kostnadene ved ulike livsvalg, om kjærlighetens vilkår i et kapitalistisk system, og om å lete i kunsten og litteraturen etter hva som er mulig – og umulig – mellom mennesker.

Til toppen

Andre utgaver

Cut Piece
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Hedda Robertsen:

Anmeldelser Cut Piece

Kunsten og livet

«Fordi så påfallende mange bruker romanformen på en så konvensjonell måte, er det all grunn til å bifalle forsøk på å hale og dra i den og tenke nytt om og med sjangeren. Robertsens prosa flyter dessuten ledig og sikkert, og de mange henvisningene til andres kunst bidrar ytterligere til å gjøre Cut Piece til en tankestimulerende tekst.»

«mye mer fruktbart ved seg enn mang en gjennomsnittlig norsk samtidsroman.»

Kåre Bulie, Bokmagasinet, Klassekampen

Kunsten å sjølvkonstruere

«Forma Robertsen vel for Cut Piece, er både flettande, forpliktande og ambisiøs»

«Eg-et, Lydia og Consuela uttrykker seg alle i enkle, stundom naive vendingar. Det er noko barnleg over språkføringa deira, kanskje fordi språket dei framfører stort sett tener til å nemne det dei har lyst på. Utbokstaveringa av ønska til individet kan opplevast som nærsynt, men ho er også åstad for fornøyelege språklege bilete, som når Lydia «´ligger i senga som et råttent eple, venter på en meitemark´. Der kor begjær og lengsle, eigesjuke og det vagt abjekte vert til sider av same sak, er Robertsen på sitt mest språkleg sjøvsikre.»

Nora Joung, Vinduet

Til toppen

Om forfatter

Hedda Robertsen (f. 1987) debuterte i 2008 med romanen Skutt i filler av Mads Mikkelsen. Ildfuglen (2012) ble bemerket for sitt erotiske innhold og i Cut Piece (2019) skriver hun om begjær og underkastelse som frihet. I 2020 ble Robertsen tildelt Tanums kvinnestipend av Den norske Forfatterforening. Rom 66 (2022) er hennes fjerde roman.