Couscous (Innbundet)

og andre eksotiske retter fra det nordafrikanske kjøkken

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1998
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: North African Cooking. Exotic Delights from Morocco, Tunisia, Algeria and Egypt
Oversatt av: Langballe, Kjersti
ISBN/EAN: 9788250424241
Omtale: Couscous

I boken Couscous finner du 100 oppskrifter fra det nordafrikanske kjøkken. Vi får et fascinerende innsyn i skikker og kulinariske tradisjoner bak sløret av mystikk og romantikk i denne del av verden.

Langs det sørlige Middelhavet ligger de tre landene Algerie, Marokko og Tunisia, som engang inngikk i Storriket Maghreb. I dag kalles området Nord-Afrika. Det nordafrikanske kjøkken er populært over hele verden. Det er spennende, fargerikt og krydderduftende. De nordafrikanske landene har helt egne kjøkkentradisjoner med mange trekk som er felles for alle tre, som de krydrede langkokte gryterettene, tagines, som forekommer over hele området sammen med retter av dampet couscous, aromatiske retter av lammekjøtt og fargerike søte desserter. Men hvert land har selvsagt også sine egne yndlingskrydder, retter og nasjonale spesialiteter.

Til toppen