Corona før korona (Heftet)

Serie:  433

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 208
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 433
ISBN/EAN: 9788282884198
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Corona før korona

«Corona» er latin og betyr «krans» eller «krone». Dette er utgangspunktet for en assosiasjonsrekke som kretser rundt forskjellige variasjoner av corona, om det nå er en skrifttype, en by i California, en sitronbrus, en sjokoladeprodusent fra Egypt, en spansk fotballspiller, en meksikansk massemorder eller John F. Kennedys favorittsigar. Eller et tidligere overvåkningsprogram, drevet av CIA. I denne boka henger alt sammen med alt, om enn ikke på åpenbart vis.

Corona før korona er en artist book som fokuserer på andre corona enn covid-19.

Til toppen

Anmeldelser Corona før korona

"Corona før korona er eksemplarisk i den forstand at den like mye kan leses av konseptuelle poeter som barn helt ned i barneskolealder. Det er en sjeldenhet at det dypt komplekse og superenkle kan sameksistere på denne måten."

Kjetil Røed, Periskop.no

"I denne lekne utgivelsen lar illustratør og designer Aslak Gurholt seg lede av assosiasjonene. Boken ble til ved pandemiens begynnelse, da mange hadde store problemer med bare å uttale ordet korona uten å vemmes. Så mens folk sperret seg inni sine forhåpentlig smittefrie bobler, åpner denne boken vår mentale forestillingsverden. (…) Fine illustrasjoner og stadige overraskelser gjør at denne boken får frem smilerynkene, i stedet for bekymringsrynkene."

Mari Grydeland, Aftenposten

"Når noen om tyve, femti eller hundre år ønsker å vite hvordan den store samfunnsnedstengningen av 2020 artet seg, kan man derfor rekke dem Gurholts bok og si ‘sånn – omtrent som dette’."

Aksel Kielland, Morgenbladet

Til toppen

Bøker i serien