Castro (Innbundet)

Mitt liv

Forfatter:

Kari Näumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 792
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fidel Castro : biografia a dos voces
Oversatt av: Näumann, Kari
ISBN/EAN: 9788204136862
Kategori: Biografier
Omtale Castro

I alle år har man forsøkt å overtale den cubanske revolusjonslederen til å fortelle sin historie. Ignacio Ramonet, velkjent intellektuell antiglobaliseringsaktivist og redaktør av Le Monde diplomatique, har endelig klart det.

I en serie dyptpløyende intervjuer forteller Fidel Castro for første gang om sitt liv, fra oppveksten som sønn av en rik godseier på det cubanske bondelandet i 1920- og -30-årene, via tiden som advokat og geriljakriger til dagens rolle som revolusjonær statssjef i et av verdens siste kommunistland.

Han forteller om revolusjonen, forholdet til Che Guevara, invasjonen i Grisebukta, Cubakrisen, flykapringene, utvandringen til USA, forholdet til Sovjetunionen, Afrika, USA og Europa, og om sitt syn på Cubas fremtid. Underveis blir han utfordret av Ramonet til å gjøre rede for sitt syn på en rekke kontroversielle spørsmål om bl.a. menneskerettigheter, pressefrihet, undertrykkingen av homoseksuelle og den fortsatte bruken av dødsstraffen på øya.

Castro gir også til beste sitt syn på andre statssjefer, døde og levende - bl.a. Hugo Chávez, George W. Bush og Tony Blair.

Boka gir et fascinerende bilde av Cubas omstridte og gåtefulle leder og av øyas moderne historie.

Til toppen

Andre utgaver

Castro
Bokmål Heftet 2008
Castro - Mitt liv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016