Cappelens store bok om barnet (Innbundet)

Forfatter:

Eivind Gulliksen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 336
Illustratør: Gulliksen, Eivind
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202230135
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Cappelens store bok om barnet

Så skal du altså ha barn. Eller kanskje har du akkurat fått et og oppdaget at ungen kom uten bruksanvisning. Fortvil ikke, det finnes hjelp. I Cappelens store bok om barnet finner du svar på de fleste ting du lurer på, og en hel del du ikke visste at du lurte på.

Endelig en norskutviklet grunnbok om barnet fra 0 til 6 år, men som også tar for seg utfordringer for parforholdet og familien. "Cappelens store bok om barnet" er spesielt skrevet for norske forhold av femten fageksperter på sitt felt.

Bokens fagredaktør, Nina Misvær, er helsesøster med lang erfaring fra både helsestasjon og skole, og er blant annet kjent som fagekspert på barns helse fra TV2. Nina Misvær ble tildelt i 1999 Karl Evangs pris for fortjenstfullt helseopplysningsarbeid. Hun ble også kåret til årets helsesøster 2005.

"Cappelens store bok om barnet" er delt opp i kapitler som følger barnets alder på områdene mat og søvn, fysisk og psykisk utvikling, praktisk barnestell, barneoppdragelse og kommunikasjon med barnet.

Du finner også fordypningskapitler med tips/råd om hva du kan gjøre hvis barnet ikke vil sove eller har utfordrende atferd, om grensesetting på en positiv måte, om vaksinasjonsprogrammet m.m.

I tillegg tar boken opp følsomme temaer som arbeidsdeling og sexlivet etter fødselen og gir en mengde praktiske og gode råd for parforholdet.

Til toppen

Andre utgaver

Den store boken om barnet
Bokmål Innbundet 2011

Flere bøker av Nina Misvær:

Anmeldelser Cappelens store bok om barnet

"Den er skrevet på en varm og personlig måte og er nærmest litt koselig å sette seg i sofakroken med. Den fungerer svært godt som oppslagsverk, men kan med glede leses mer utførlig. Anbefales."

Hege Edvardsen, Kulturspeilet

Norsk basisbok om småbarn og foreldre

"...og konklusjonen er en varm anbefaling."

K K Lie, Tidsskrift for Den norske legeforening

Til toppen

Om forfatter

Nina Misvær er helsesykepleier og forfatter av flere foreldrebøker: Den store boken om barnet ogSove hele natten, samt lærebøker for helsepersonell: Håndbok for helsestasjoner 0–5 år og Håndbok for skolehelsetjenesten. I 1999 ble hun tildelt Karl Evangs helseopplysningspris og i 2005 kåret til årets helsesykepleier. Hun arbeider nå som førstelektor ved fakultetet for helsevitenskap på OsloMet, hvor hun forsker og underviser. Hun er også mormor til fire mellom 4 og 11 år.

Utmerkelser:

1999: Karl Evangs pris for fortjenstfullt helseopplysningsarbeid

2005: Kåret til Årets helsesøster av Norsk sykepleierforbunds landsgruppe av helsesøstre