Buffy By er inspirert (Innbundet)

En spenningsroman

Serie: Buffy By 2

Forfatter:

Nora Brech (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Illustratør: Brech, Nora
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Buffy By
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202658953
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Buffy By er inspirert

Ny bok om Brage-nominerte Buffy By!

Da Randi skrøt av Buffys selvbiografi og sa at det var noe helt spesielt med den, bestemte Buffy seg for å skrive en ordentlig bok – en spennende bok. Da kan massevis av folk kjøpe den – og Buffy blir rik!

Men hva skal den handle om? Det skjer jo ikke så mye i Buffys liv. Eller? Buffy og lillebror Bobby prøver å overtale mamma Lillie til å låne Bollas hytte og dra på ferie. Det er litt av en jobb når Lillie ikke vil sette seg i takknemlighetsgjeld. Men de kommer seg av gårde til slutt.

Til tross for sommervarme og hyttekos, er det mye ved Buffys liv som ikke er så greit. Men alt handler om hvordan man takler ting, ikke sant? «Hvis ingen blir hjemme og lengter etter å dra på ferie, så mister ferien sin verdi» – som Lillie sier.

Buffy By er inspirert er like morsom, kvikk og underholdende som Buffy By er talentfull. Vi møter Viktor, Buffys «kjæreste» som liker å plage dyr, Bolla som har en hytte som må passes på og Ingemar, kioskmannen som selvfølgelig forelsker seg i Lillie. Og Buffy, selvfølgelig – årets mest positive, sjarmerende og originale romanheltinne!

«Buffy By er kommet for å bli – og godt er det,» det skrev Marius Emanuelsen på barnebokkritikk.no

Til toppen

Andre utgaver

Buffy By er inspirert
Bokmål Ebok 2020
Buffy By er inspirert - En spenningsroman
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Buffy By er inspirert
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Anmeldelser Buffy By er inspirert

Gi bra bøker i koronajulegave - til barn som sluker sidene 02.12.2020

Buffy­fortellingene er opti­mistiske, energiske, hjerte­varme – og morsomme.

Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

En heltinne for slukealderen 20.06.2020

Ingeborg Arvola skriver usentimentalt om klasseskiller.

(...)

Å skrive om fattigdom og ulikhet, kanskje særlig når målgruppen er barn, krever litt av en balansekunst på den stramme linen som er spent opp mellom elendighetsbeskrivelse og romantikk, og både Arvola og illustratør Nora Brech behersker den til fingerspissene – jeg lo like ofte av teksten som av illustrasjonene. Det er bare å håpe at Buffy By blir å finne i mange bakseter denne sommeren.

Sandra Lillebø, Bokmagasinet, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet Neiden 1970 og Plutselige varmegrader. Høsten 2021 utkommer Kniven i ilden, første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

.

Se oversikt over Buffy By-serien her.

Bøker i serien