Bruksanvisning for parforholdet (Innbundet)

Veien til et sunnere samliv

Forfatter:

Line Severinsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 160
Illustratør: Severinsen, Line
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202758950
Kategori: Helse og psykisk helse , Sjel, Kropp, Sinn og Populærvitenskap
Omtale Bruksanvisning for parforholdet

Bruksanvisning for parforholdet – veien til et sunnere samliv

Visste du at et godt parforhold styrker immunforsvaret, gir lavere blodtrykk og får sår til å gro raskere? Motsatt gir trøbbel i parforholdet tre ganger så høy risiko for hjerteinfarkt, økt risiko for infeksjoner og mer påleiring i blodårene – bare det å himle med øynene setter i gang målbare endringer i immunsystemet hos partneren. Selv spedbarn har større risiko for infeksjoner i første leveår hvis foreldrene har hatt samlivsproblemer i svangerskapet.

I Bruksanvisning for parforholdet viser fastlege og forsker Siri Dalsmo Berge på en helt ny måte hvordan samlivet og helsen henger sammen. Gjennom historier fra både legeliv og eget liv gir hun deg konkrete, forskningsbaserte verktøy som vil endre parforholdet ditt uansett hvilke utfordringer dere står overfor – og gi deg, partneren og barna dine bedre helse og økt livskvalitet.

Det hele krydres med fascinerende fun facts om hvordan parforholdet påvirker kroppen, gode reparasjonsmetoder og lekne idélister, som serveres med glimt i øyet og gir deg troen på at det er mulig å få det bedre sammen.

Til toppen

Om forfatter

Siri Dalsmo Berge er utdannet lege fra NTNU, spesialist i allmennmedisin og har videreutdanning i parterapi. Hun jobbet i en periode som lege ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling, og har i det meste av karrieren veiledet yngre leger. Ved siden av fastlegejobben i Arendal er hun for tiden doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Bergen (UiB) og forsker på hvordan fastleger håndterer pasienters samlivsproblemer i konsultasjonene. De siste årene har hun undervist legestudenter og fastleger om håndtering av samlivsproblemer og nærliggende temaer, og hun holder foredrag om relasjoner, samliv og helse for bedrifter, offentlige institusjoner og frivillige organisasjoner.

Når hun ikke er på jobb eller opptatt med andre aktiviteter, er hun hjemme på gården i skogen i Froland sammen med sin mann, deres fire barn, en hund og to katter.