Bruk skallen! sa pappa Åberg (Innbundet)

Serie: Albert Åberg 

Forfatter:

Espen Hagerup (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Skratta lagom! sa pappa Åberg
Oversatt av: Hagerup, Espen
Serie: Albert Åberg
ISBN/EAN: 9788202390594
Kategori: Bildebøker , Populære figurer og Barnas bestevenner
Alder: 3 - 6
Omtale Bruk skallen! sa pappa Åberg

En klassisk Albert Åberg-bok om et dilemma og en finurlig løsning. En bok om urettferdighet, skadefryd og en klok pappa.

Det var ikke Albert og Milla som satte i gang alt bråket, og så skal pappa straffe dem likevel! Eller hva skjer, egentlig? Det er det bare pappa Åberg som vet ...

Mange barn kjenner Albert Åberg. Den lille gutten med det store hodet og ikke så mye hår. Albert bor sammen med faren sin i en høyblokk på et sted som kan være hvor som helst i verden. Bøkene om Albert Åberg er blant de mest kjente og leste bøkene for små barn i Norge. Passer for barn fra 3 år.

Les mer om Albert Åberg.

Til toppen

Flere bøker av Gunilla Bergström:

Anmeldelser Bruk skallen! sa pappa Åberg

Førti år og like sjarmerende

"Ny, koselig bok om Albert Åberg. Årsakene til Albert-bøkenes suksess er mange. De originale illustrasjonen er én ting, en annen er at bøkene handler, på sin egen uhøyrøstede måte, om ordentlige dilemmaer. (...) setningene like korthugne som vanlig, illustrasjonene like betagende som vanlig, og den litt uventede vendingen er også på plass.(...) Uforanderligheten i dette universet er en genistrek fra forfatteren: Albert, som amerikanerne synes var for stygg da han ble introdusert, er seg selv lik, Pappa Åberg er fremdeles like sindig og piperøykende (men muligens litt slankere?), og duoen er fremdeles kledt i syttitalls brunt. (...)"

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"En ny bok om legendariske Albert Åberg! Denne hadde vi gledet oss til. Og forventningene infridde: En historie med nerve og humor!"

Elisabeth Lofthus, Mammanett.no

Til toppen

Om forfatter

Gunilla Bergström (1942-2021) både skrev og illustrererte historiene om Albert Åberg. Hun ble født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.
Gunilla Bergström har blitt hedret med et tyvetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska prisen for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.

Bøker i serien