Brødrene fra Iron House (Heftet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 425
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Iron house
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788281692220
Kategori: Krim
Omtale Brødrene fra Iron House

Ved guttehjemmet Iron House får to foreldreløse brødrelære at livet er noe man må slåss for.

Skjøre, lille Julian overleverbare fordi storebroren Michael er fryktløs nok til å beskytte hamog ofre seg når et brutalt drap ryster institusjonen.På rømmen i New York tas Michael inn i varmen av en beryktetmafiaboss, og blir etter hvert så fryktet på gaten at han sjeldentrenger å ty til våpen for å sette seg i respekt. Men etter to tiåri brutalitetens og voldens tjeneste, treffer han Elena. Drømmenom en ny begynnelse, et familieliv som han selv og Julian aldrifikk oppleve, oppfattes imidlertid som et svik av mafiaens nyeoverhode, og nok en gang må Michael flykte for å beskytte sinenærmeste.

Denne gangen bringer flukten ham tilbake til fortiden - til gjenforening med Julian, men også til en verden av hensynsløst politisk maktspill, svimlende grådighet og livsfarlige ambisjoner. Til den brutale arven fra Iron House.

Til toppen

En rå og vakker thriller.
Stein Roll, Adresseavisen

Andre utgaver

Brødrene fra Iron House
Bokmål Ebok 2012
Brødrene fra Iron House
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Brødrene fra Iron House

«Forfatteren topper ambisjonsnivået med nok en rå og vakker thriller … en grusom oppvisning i ondskap og med en intrige som har en gotisk uhygge over seg … en omfattende roman med rå skjønnhet i språket, om at kjærligheten likevel er sterkere enn hatet.»

 
Stein Roll, Adresseavisen

«Forferdelig nydelig (...) John Hart har noe helt spesielt (...) et fantastisk grep om den litterære verktøykassa.»

 
Stina H. Roland, Oppland Arbeiderblad

«Gnistrende god spenning … spekket med action og spenning. Hart gjør det vanskelig for leseren å legge boken fra seg: i hvert eneste korte kapittel dytter han inn informasjon, ledetråder og cliffhangers. Når man tror at et mysterium er løst, dukker et annet opp … Jeg kan vanskelig forestille meg en bedre komponert thriller.»

 
Brynjulf Jung Tjønn, VG

«Måten Hart evner å skildre skadde folks tenkesett og følelser er beundringsverdig, særlig monologene der han går inn i hodet til folk med vrangforestillinger og spaltet sinn.»

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Mørk og illevarslende … miljøbeskrivelsene er storslagne, konfliktene han skaper er voldsomme, karakterene er skumle og hemmelighetsfulle … godt krimhåndverk … underholdende og velskrevet.»

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«John Hart skriver grandiose kriminaldramaromaner.»

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Dyktig på fargeleggingen av persongalleriet og miljøskildringene.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«John Hart nagler deg til godstolen med sin siste bok.»

Helge Ottesen, Varden

"En overveldende lese opplevelse om svik, makt, håp, tro og kjærlighet."

Liv Gade, Familien

Til toppen

Om forfatter

John Hart har solgt nærmere 200 000 bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i North Carolina og i Virginia hvor han skriver på fulltid.

”Jeg ble født i Durham i North Carolina i 1965. Faren min var en ung kirurg og moren min en fransklærer som sa opp jobben for å ta seg av barna. Jeg studerte fransk litteratur ved Davidson College, og har siden tatt eksamen i jus og regnskapsføring. Jeg har jobbet i bank, som aksjemekler og som advokat. Jeg har også brukt mye tid på å pusse båter i Carolina, stelle helikoptre i Alaska og skjenke fatøl på en pub i London. Jeg tror jeg likte den siste jobben best. Min eneste virkelige drøm har vært å skrive godt. Før drev jeg mye med seiling, fløy helikopter og spilte golf, men den slags tidsfordriv er det blitt mindre av. Barna mine er små, og skrivingen tar mye tid. Nå har jeg egentlig bare tre store hjertesaker: familien, skrivingen og vern om North Carolinas villmark. Jeg håper etter hvert å få tid til flere, men akkurat nå får det holde.”
John Hart

www.johnhartfiction.com