Brodecks rapport (Heftet)

Forfatter:

Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le Rapport de Brodeck
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
ISBN/EAN: 9788202331924
Kategori: Romaner
Omtale Brodecks rapport

Brodeck kommer inn i det lokale vertshuset og skjønner at noe forferdelig har skjedd. Landsbyens menn pålegger ham å skrive en rapport om det som har utspilt seg. De vil at den som leser rapporten skal forstå og tilgi. Under arbeidet kommer ubehagelige spørsmål for dagen, og stemningen blir mer og mer truende.

I historien som rulles opp, ankommer en fremmed like etter Andre verdenskrig den isolerte landsbyen. Han får en varm velkomst, men denne vendes etter hvert til fiendtlighet. Samtidig forteller Brodeck sin egen historie. Som jøde ble han under krigen sendt i fangeleir. Han overlevde kun ved å finne seg i de verste ydmykelser. Det som holdt ham oppe var ønsket om å se konen sin igjen. Da han til slutt kom hjem, oppdaget han imidlertid at ingenting kunne bli som før.

Til toppen

Om forfatter
Philippe Claudel er født i 1962 og har skrevet tre romaner, filmmanus og flere samlinger noveller og fortellinger. Da Grå sjeler kom ut i Frankrike i 2003 gikk den rett inn på bestselgerlistene og fikk strålende kritikker i pressen. Den ble nominert til en mengde priser, og vant den prestisjetunge Renaudot-prisen. Bokhandlerne kåret den til deres favorittbok. Og de utenlandske forlagene sloss om rettighetene. Boken er under oversettelse i 22 land. Grå sjeler er Claudels første bok på norsk.