Brent av solen (Ebok)

Forfatter:

Tore Aurstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.24 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sunburn
Oversatt av: Aurstad, Tore
ISBN/EAN: 9788281694880
Kategori: Krim
Omtale Brent av solen

Den amerikanske forfatteren Laura Lippman har vunnet et tyvetalls priser for sine glimrende spenningsromaner, og hun har Gillian Flynn og Stephen King blant sine største fans. Brent av solen er en psykologisk spenningsroman og en forførende og moderne krim-noir som får deg til å minnes mesterverket Postmannen ringer alltid to ganger.

Tobarnsmoren Pauline og selgeren Adam møtes på en nedslitt kro i den lille byen Belleville, et sted som virker «lappet sammen av andre byers levninger». Hun har tenkt seg vestover, og han hevder å være på gjennomreise. Likevel blir begge værende. I løpet av sommeren hengir de seg ubønnhørlig til et lidenskapelig kjærlighetsforhold. Men begge holder noe igjen fra den andre – farlige, kanskje dødelige hemmeligheter. Så mister noen livet. Var det en ulykke, eller ledd i en plan? Adam og Polly er nå så fanget i hverandres liv og løgner at ingen av dem vet hvordan de skal unnslippe – ikke engang om de ønsker det. Er kjærligheten sterk nok til å tåle sannheten, eller vil den ødelegge dem?

Til toppen

Anmeldelser Brent av solen

«.... det er et spennende plot, velskrevet og oversatt til et norsk som ikke lugger av Tore Aurstad. Kombinasjonen sex, vold, kaldblodig drap – og lidenskap er så godt turnert at boken er vanskelig å legge fra seg.»

 
Anne Schäffer, Tara

«Leken og ganske eklsplosiv variant av Da han møtte henne ... Dette er en effektiv thriller der ytre spenning er sterkt nærværende, men det er også humor og eleganse, og til tross for høy «høk over høk»-faktor er det godt mulig å både like og kanskje til og med identifisere seg med hovedkarakterene. I tillegg blir man grundig underholdt og opptil flere ganger i handlingen griper man å tenke at den innholdsløse eksistensen til mange karakterer i boka faktisk også fungerer som samtidssatire.»

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Psykologisk dreven som hun er, kryster Lippmann utallige nyanser ut av den dirrende menneskelige relasjonen som utgjør romanens sentralakse ... en klokkeklar kvalitetsutgivelse.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Laura Lippman (f. 1959) debuterte i 1997 med kriminalromanen Baltimore Blues. Hun har vunnet mer enn 20 priser for sine romaner, blant annet en Edgar, og er blitt hyllet for sine pirrende og velskrevne spenningsromaner som tar pulsen på samtiden. Hun er utdannet journalist og har skrevet for bl.a. New York Times og Washington Post. Hennes mange bestselgere er oversatt til en lang rekke språk. Hun bor i Baltimore og New Orleans sammen med sin familie.