Brennemerket (Innbundet)

Serie: ELLI 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202453190
Kategori: Krim
Omtale Brennemerket

Morens gamle demoner trekker Elisabeth Sunee Rathke (Elli) mot et drapsmysterium i Bangkoks blodhete underverden. Snart skjønner Elli at hun selv er like forbundet med saken som moren.

Sammen med Jan Nereng og den lokale politimannen Tep Wattana går hun løs på sin mest kontroversielle etterforskning til nå. Bangkok er ikke et sted man følger reglene. Det er et sted man overlever. Det vet også Ellis motstander, som vil ha henne av dage. Men hvem er han? Og hvem er venn og hvem er fiende blant lokale politifolk og eksilnordmenn?

Femte bok om politietterforskeren Elli er en hardtslående politiaction fra Oslo og Bangkok.

Til toppen

Andre utgaver

Brennemerket
Bokmål Ebok 2015
Brennemerket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Eystein Hanssen:

Anmeldelser Brennemerket

"Den femte romanen om den utradisjonelle politietterforskeren Elisabeth (Elli) Sunee Rathke er en forrykende og dramatisk fortelling fra Bangkoksmørke bakgater. Boken viser at forfatter Eystein Hanssen er tilbake på høyt gir."

 
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Engasjerende og nervepirrende krim fra Thailand

"Engasjerende og spennende fra første til siste side. Hanssen øser av sin kunnskap om og kjærlighet til Thailand."

 
Maja Elnan Bruheim, Trønder-Avisa

"Eystein Hanssen leverer nok en solid krimpakke"

Helge Kjøniksen, Moss Avis

"Rått og røft i Bangkok"

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Hanssens hittil beste"

Ole Jacob Hoel, Adressavisen

"For å låne en velbrukt klisjé: Brennemerket er «one hell of a ride»!"

Anders Holstad Lilleng, Demokraten

"I det hele tatt – Brennemerket gir action for alle penga av en forfatter som blir stadig sikrere i sin sak."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Skruppelløs hallikvirksomhet, hvitvasking av penger, korrupsjon og andre misligheter rulles opp i en serie fargesterke og eksakt gjengitte scener som viser at forfatteren i tillegg til å ha inngående kjennskap til de ytre samfunnsstrukturene, også er lydhør for den underliggende mentaliteten i det som tradisjonelt beskrivessom smilets land."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Eystein Hanssen debuterte som forfatter i 2010 med krimromanen De ingen savner på Vigmostad & Bjørke, til gode kritikker og en nominasjon til Bokhandlerprisen. Andre roman i serien om den norske politiheltinnen Elli, Giftstrøm, kom i august 2011, også nominert til Bokhandlerprisen. så fulgte Triangel (2012), Åtseldyr (2013), Brennemerket (2015), Jaget (2017) og En kort evighet (2019).

Hanssen har en variert yrkesbakgrunn. Han trådte han sine yrkesmessige barnesko som frilansjournalist og -fotograf i lokalavisa Oppland Arbeiderblad på Gjøvik. Nyhetsbasillen brakte ham til NTBs fotoavdeling i Oslo, der han vekselvis var frilans pressefotograf, vaktsjef på bildedesken og senere fotojournalist.

I 1989 flyttet han til New York, hvor han ble værende i halvannet år og tok diverse filmkurs. Deretter flyttet han til København som frilans filmfotograf, men returnerte til NTB i 1991. I rollen som journalist/fotograf deltok han på vegne av NTB på en ekspedisjon til Antarktis i sesongen 1991-92.

Våren 1992 startet Eystein Hanssen i TV 2, der han jobbet som fotograf og klipper på nyhetene, og senere i reportasjemagasinet Dokument 2. I 1994 deltok han på en ekspedisjon til Mount Everest. Etter TV 2 fulgte ti år med egne produksjonsselskap og dokumentarfilmproduksjoner, der han hovedsakelig produserte, men i flere tilfeller også regisserte og skrev manus. Flere av produksjonene er prisbelønte.

Eystein Hanssen er utdannet innen film, informasjonsteknologi, mediekunnskap, markedsføring, og har en master i administrasjon og ledelse. Ved siden av forfattergjerningen jobber han med filmprosjekter, og som kommunikasjonsrådgiver.

Bøker i serien