Brød

fra Åpent Bakeri

Sidsel Hjelme, 2004, Innbundet, Bokmål
323,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Hva er det som får brødsultne osloborgere til å stå sommer som vinter i lange køer utenfor et lite bakeri?

Kundene på Åpent bakeri har i mange år kjørt omveier og stått i lange køer for å kjøpe hovedstadens beste bakervarer. Nå deler bakerne i Åpent bakeri endelig hemmelighetene bak sine beste brød med deg, slik at du selv kan bake disse hjemme på kjøkkenbenken. De gir råd om hvordan du skal sette den perfekte brøddeig, og om hva du bør gjøre for å få et så smakfullt, duftende og vellykket resultat som mulig.

Du får grunnoppskriften på 30 forskjellige brød med variasjoner og i tillegg gode tips om hva brødene egner seg best til. Og ikke minst: Hvordan du bør oppbevare brødene på best mulig måte for å kunne nyte dem til siste smule. Men – antakelig spiser du opp det deilige brødet lenge før det får tid til å tørke.

Gründerne Øyvind Lofthus og Emanuel Rang er ofte å finne i bakeriet sammen med alle sine dyktige medarbeidere. I arbeidet med boka har bakerkollega André Løvaas bidratt med oppskrifter og faglige innspill, Darrell Shrubb har kommet med ideer til innhold og fotografering. Fotograf James Hudson har tatt alle bildene og journalist Sidsel Hjelme har ført all tekst i pennen.

Anmeldelser:Terningkast 5
"Boken har et enkelt og pent design med flotte bilder - også fra interiørene til suksessbakeriet".."spennende å lese om brødgründernes bakst".."Verdt å bruke: Til de grader!"
Tove Diesen/ Berit Simenstad, Aftenposten

"..midt i blinken for alle oss som er glad i å bake".."her er det masse tips til nye brødsorter, og bokens mange fotografier øker også lysten til å sette i gang."
Sonja M. Johansen, Kulturspeilet

"Man får vann i munnen av de lekre bildene og i tillegg er det mye fornuftig informasjon her om brødbaking. Du kan nesten kjenne duften av nybakt brød."
www.matoppskrift.no

"Boka...er etter min mening rett og slett vakker."
Kjøkkenskriveren

Terningkast 5
"Boken gir oss en mengde..oppskrifter og lærer oss mye om brød og bakst...Lekkert!"
Lene Aarnes, Magasinet, ABC Startsiden