Bordet fanger (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202183394
Omtale Bordet fanger

"... Jeg vil gjerne indtrodusere unge mennesker for en type mat som kan være både spennende og eksotisk, men som er enkel å lage og innmari god ..."
Andreas Viestad til Aftenposten

Dett er er en herlig bok om matglede og matlaging for unge mennesker. Boka består av ni kapitler med gode, enkle, utfordrende og sølete oppskrifter fra varm middag til svalende desserter. Du kan fråtse i pasta, fisk, kjøtt, frukt - og selvfølgelig masse desserter.
Ta det du finner i skapet og se hva som blir resultatet. Oppskriftene finner du her - det blir opp til deg å steke, knuse, søle og mose deg inn i matelskernes deilige verden. I tillegg til oppskriftene får du underlige små anekdoter og historier knyttet til mat og naturopplevelser. Den strenge Fru Lie og hennes Sukyaki, Napoleons ynglignsrett, og mannen som hatet pasta så mye at han nesten døde, er bare noen av historiene i boka.
Dette gir boken et helt spesielt preg, en helt spesiell stemning og en helt spesiell humor.
Anders Viestads elegante og særegne stil er ikke til å kimse av - legg merke til ham der han stadig skriver om mat, matgleder og kokebøker i Dagbladet.

Til toppen

Flere bøker av Rita Endestad og Andreas Viestad:

Om forfatter

Andreas Viestad (1973) er en internasjonalt kjent matformidler, kokebokforfatter, skribent og programleder.

Andreas er kjent for sin gode penn og evne til å engasjere og forklare, enten det er dyrking, eksotiske mattradisjoner eller vitenskap. Som suksessrik kokebokforfatter står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Noe godt hver dag (2013), Julemat (2014), Den store kjøttkokeboka (2015), 90 retter du må kunne (2019) og Gårdsmat fra hjertet av Norge (2020).

Han har gitt ut flere bøker i USA, vært spaltist i Washington Post og programleder for TV-serien New Scandinavian Cooking, som vises i over 50 land. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, og etablerer liknende matkultursentre flere steder i landet. Han er medeier i restauranten St. Lars og Salome i Oslo. Andreas deler sin tid mellom Geitmyra gård, familiegården i Farsund og en frukt- og vingård utenfor Cape Town.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris.

CV:
Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Matskribent i Dagbladet Magasinet fra 1999-2019
Skribent i Morgenbladet og DN 2019-
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.