Bordet fanger (Innbundet)

Kokkekunst for unge

Forfatter:

Rita Endestad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 144
Illustratør: Endestad, Rita
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202312596
Kategori: Kokebøker
Alder: 14 - 25
Omtale Bordet fanger

Bordet fanger er en herlig bok om matglede og matlaging! Her finner du gode, enkle, utfordrende og sølete oppskrifter på nydelig mat. Du kan fråtse i pasta, fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt og - selvfølgelig - masse desserter. Ta det du finner i kjøleskapet og se hva som blir resultatet.

Kunne det smake med en hjemmelaget hamburger med luksustilbehør eller er lat laks tingen? Ønsker du deg en saftig lørdagspizza eller vil du bytte den ut med kylling med 40 hvitløkfedd? Og hvorfor ikke slå til med verdens enkleste sjokolademousse midt i uka?

I tillegg til gode oppskrifter får du Andreas’ morsomme og underlige historier knyttet til mat og matopplevelser. Den strenge fru Lie og hennes sukiyaki og mannen som hatet pasta så mye at han nesten døde, er bare noen av historiene i boken. Bordet fanger inspirerer til opphold ved kjøkkenbenken!

Til toppen

Om forfatter

Andreas Viestad (1973) er en internasjonalt kjent matformidler, kokebokforfatter, skribent og programleder.

Andreas er kjent for sin gode penn og evne til å engasjere og forklare, enten det er dyrking, eksotiske mattradisjoner eller vitenskap. Som suksessrik kokebokforfatter står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Noe godt hver dag (2013), Julemat (2014), Den store kjøttkokeboka (2015) og 90 retter du må kunne (2019).

Han har gitt ut flere bøker i USA, vært spaltist i Washington Post og programleder for TV-serien New Scandinavian Cooking, som vises i over 50 land. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, og etablerer liknende matkultursentre flere steder i landet. Han er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Andreas deler sin tid mellom Geitmyra gård, familiegården i Farsund og en frukt- og vingård utenfor Cape Town.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris.

CV:
Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Matskribent i Dagbladet Magasinet fra 1999-2019
Skribent i Morgenbladet og DN 2019-
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.