Bonjour tristesse av Françoise Sagan (Nedlastbar lydbok)

Bonjour tristesse (Nedlastbar lydbok)

God morgen, vemod

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Strøm, Ina
Spilletid: 3:10
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bonjour tristesse
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788202735623
Kategori: Romaner
Omtale Bonjour tristesse

Bonjour tristesse – God morgen, vemod er en skandaløs roman om en ung kvinnes seksuelle frihet og amoralske holdning til livet. Søte, selvopptatte 17-årlige Cécile tilbringer en lang, tilsynelatende bekymringsløs sommer på Rivieraen med sin far, den unge enkemannen Raymond. Han har med sin siste elskerinne, mens hun møter en ganske pen jusstudent å elske med. Men da hennes avdøde mors venninne, Anne, dukker opp, endres dynamikken. Det er tydelig at Raymond og Anne har dype følelser for hverandre, og det er mer enn Cécile kan tolerere. Hun pønsker ut en plan for å holde dem fra hverandre - med uante og skjebnesvangre konsekvenser. En liten, eksistensiell roman om hvordan alt man gjør påvirker andres liv, og den gjenkjennelige opplevelsen av å bli dratt mellom å ville to helt forskjellige ting samtidig.
François Sagan skrev Bonjour tristesse, denne sommerflørten av en roman som tenåring og da den kom ut i 1954 var hun bare 19 år. Det ble en umiddelbar bestselger og vant og Den Franske Kritikersprisen samme år.

Til toppen

Andre utgaver

Bonjour tristesse
Bokmål Innbundet 2021
Bonjour tristesse
Bokmål Heftet 2022
Om forfatter

Françoise Sagan (1935-2004) var 18 år da hun debuterte med romanen Bonjour tristesse. Den ble en umiddelbar verdenssensasjon og forfatteren var like omdiskutert i litteraturtidsskriftene som i skandalepressen.