Bomvokteren (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202409500
Kategori: Romaner
Omtale Bomvokteren

Bomvokteren lar oss møte ei ung jente som har overtatt jobben som bomvokter etter bestefaren sin. Hun opplever fjellet som kaldt og ugjestmildt, men også fascinerende. Jobben er slitsom og ensom. Møtet med den stumme jegeren blir et lyspunkt. Selmer legger en hinne av gjenkjennelig virkelighet over en verden tatt ut av tiden.

Bomvokteren er en rørende historie om ensomhet, mot og evne til å overleve.

Til toppen

Andre utgaver

Bomvokteren
Bokmål Ebok 2013
Bomvokteren
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Bomvokteren

"Myte og realisme sammenføjes i Aksel Selmers fascinerende Bomvogtersken. Det er en på én gang mytisk og genkendelig verden."

Jeppe Krogsgaard Christensen , Berlingske Tidende

Et bragende stød i hjertekulen

Bomvogtersken” er en lige dele smuk, sælsom og grum fabel fra virkelighedens overdrev. Og så er den fantastisk flot skrevet og oversat. De korte, nøgne sætninger er blottet for føleri og understøtter eminent det prunkløse hændelsesforløb med de foruroligende undertoner."

 
Jyllandsposten, Christian Møgeltoft

(...)man har vist gjort det til en specialitet hos det lille forlag at finde og udgive overset kvalitetslitteratur fra udlandet. Dertil hører Bomvogtersen."

Arne Hardis, Weekendavisen

Fascinerande om å ta utfordringar

"Bomvokteren er ein fascinerande roman, mellom anna om å overleve, om å ta utfordringar, om å vere fattig og totalt utlevert til andre menneske, om å leve i skjeringspunktet mellom to verder."

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Aksel Selmer har skrive ein flott roman. Det er på tide at det lesande publikum oppdagar denne forfattarskapen."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"Det er det subtile og uforløste i Bomvokteren som appellerer. Det at man ikke helt vet, vekker en blandet reaksjon av vemmelse og begeistring – og det er forfriskende i ny litteratur."

Thea Urdal, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Aksel Selmer er født i 1958 og oppvokst i Molde, og har i mange år bodd på Lillehammer. Nå er han bosatt i Kristiansand. Han debuterte i 1992 med diktsamlingen Hit skulle det ha kommet noen flere og har siden gitt ut en diktsamling til, samt en rekke romaner for voksne og to for barn/ungdom. Romanene Bomvokteren (2013) og Ekspeditøren (2015), som begge regnes som cli-fi (klima-fiksjon) fikk han strålende kritikker for både i Norge og i Danmark, det samme med romanen Kniv og gaffel (2002). Pressen har også skrevet begeistret om Bedringens vei (2010) og Syklisten (2014).

Aksel Selmer har også holdt en rekke skrivekurs for voksne, blant annet under Norsk Litteraturfestival (Sigrid Undset-dagene), nå underviser han på Skrivekunstlinja på Nansenskolen på Lillehammer. Dessuten har han gitt ut en Sykkelguide for Lillehammer, Øyer og omegn i 2003, Boka om Birkebeinerrittet høsten 2004 og Styrkeprøven – den lange veien hjem om sykkelrittet Trondheim-Oslo i 2005.