Bollekinn av Sara Mesa (Ebok)
Ebok

Bollekinn (Ebok)

Forfatter:

Kristina Victoria Vahl (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.98 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Cara de pan
Oversatt av: Vahl, Kristina Victoria
ISBN/EAN: 9788202660574
Kategori: Romaner
Omtale Bollekinn

To ensomme mennesker møtes i parken og et vennskap oppstår. De forstår at de er sjelevenner selv om det er en aldersforskjell på førti år.

Casi, en nesten 14 år gammel jente, har for vane å skulke skolen og gå i parken for å lese. En dag møter hun en mann i 50-årene, Viejo, og de utvikler etter hvert et vennskap. Han låner henne kikkerten sin og forteller om fuglearter. Viejo er en arbeidsledig einstøing, og Casi, som etter å blitt kalt "bollekinn" av en venninne, har begynt å skulke, føler seg også fremmedgjort ovenfor sine jevnaldrende. Etter å ha skulket i månedsvis kommer en politimann på døren, og Casi lyver for å forsvare seg og unngå at de ringer læreren. Dagen etter blotter hun seg for Viejo, som dytter henne unna og løper derfra. Hun skriver om episoden i dagboken sin, men der snur hun om på rollene. Foreldrene finner dagboken.

Bollekinn er en nyansert og bevegende fremstilling av en ung jentes ensomhet og et vakkert vennskap mellom to introverte mennesker. Det er en interessant utforsking av gryende kvinnelig seksualitet og et skarpt psykologisk portrett preget av den forvirrende puberteten. Samtidig er den en advarsel mot å hoppe på forhastede konklusjoner i vår #MeToo-tid.

Til toppen

Andre utgaver

Bollekinn
Bokmål Innbundet 2020
Om forfatter
Sara Mesa (Madrid, 1976) er spansk poet og forfatter. Bollekinn er hennes tredje roman og første oversatt til norsk.